mandag 29. august 2011

Yet another first day


Idag har jeg vært på skøyter, wheehee!! =D For første gang siden is-hallen stengte for "sommeren". Lurte meg unna litt pensumlesing idag (med god samvittighet), og angrer ikke på det!

Jeg har ikke vært i nærheten av et eneste isflak siden 31 april (hvis man ser bort ifra alle isbitene i isbitmaskinen min), og har heller ikke drevet off-ice / barmarks-trening. ;) Jeg har ikke tatt så mye som en liten snurrings på off-ice spinneren min engang, og heller ikke trent styrke eller stretch i løpet av sommerferien (whoops). =S

Jeg var derfor forberedt på at jeg kom til få sjøsyke og vertigo oppå en annen i løpet av første piruett, og se stjerner og hypnotiserende kaleidoskop mønstre, for så å deise rett i isen, med hodet og rumpa først, på en gang. ;)


Forunderlig nok klarte jeg å holde meg sånn noenlunde på beina, uten å få små snev av svimlebyger (som jeg vanligvis får når jeg har vært borte fra isen i noen måneder). Enda mer overrasket ble jeg av at jeg faktisk klarte å senke meg ned i sitte-piruetter og reise meg opp igjen uten å gå over ende. Kanskje peanuts for andre, men totalt uventet for en som ikke har trent styrke på aldri så lenge. ;)


Som om ikke det var nok, ble jeg enda mer forbauset da jeg for inn i garderoben for å stretche litt etterpå (huff, rene torturen!! hihi), og oppdaget at jeg fremdeles går ned i jente-spagat. :-O Den hadde jeg slettes ikke forventet! =S Jeg har jo ikke tøyet i hele sommer! Gutte-spagaten er det verre med. Jeg er på vei nedover mot den også, men de svært så lukkede, innad-roterte, halveis låste hoftene mine stopper meg! ;) Skal man klare guttespagaten, må man ha åpne "guttehofter" (noe jeg definitivt ikke har, hehe).

Scrat over-stretches as he`s trying to save his nut.. ;)

Jeg fikk desverre bare skatet i litt over 1 time (vanligvis bare oppvarming for min del), siden jeg var i møte med veilederen tidligere i dag. Men den dustete hallen stenger for publikum allerede klokken 16, så halvannen times skating senere måtte jeg rett av isen enten jeg ville det eller ikke. :-/ Uansett, 1,5 time var utrolig mye bedre enn ingenting! Jeg har vært rusa på skate-endorfiner i hele dag (og håper på påfyll i løpet av helgen, hihi)!


Det blir helge-skating i tiden fremover fra nå av, noe som er litt trist, ettersom jeg opp i gjennom utdanningen min titt og ofte har sneket meg unna og skulket "en og annen" kjiip, gørrende kjedelig (= termodynamikk- , masse-spektroskopi-, eller epidemiologi-) forelesning, for å kunne gli over isen midt på en onsdag formiddag, med så godt som hele isflaten for meg selv. Savner det utrolig mye, men de (overlykkelige) tider er nok desverre forbi! :-/

I vår da jeg hadde praksis 7,5 time hver eneste dag på apoteket, hadde jeg heller ikke mulighet til å skate på dagtid i ukedagene. I mitt forvrengte, små-forvirrede hode hadde jeg sett for meg at dette kom til å bedre seg når jeg begynte med master. Den gang ei. Det blir (i beste fall) 8-17 timers dager i det påfølgende året nå også, og siden man ikke kan skulke 8-9 timers lab-arbeid, er ukedag-skating så godt som utelukket for min del. =(

Jaja, det er ikke annet enn å gå (u)tålmodig og vente på at varmegradene skal få minustegn. Som jeg gleder meg til vinter, minusgrader, kulde, snø og is! Jeg kan nesten ikke vente med å få skate under åpen, stjerneklar natte-himmel igjen!!! <3 *Romantic Nostalgia* =)

Jeg har ikke noe bilder eller små-snutter fra idag, så fant istedet en liten snutt fra i fjor (eller i for fjor?? hmm, husker ikke..), også dette fra sesongens første skate-dag! (Var en smule små-svimmel der ja, hehe!)..:


Just Spin it! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skjønner ikke åssen du klarer det en gang...jeg klarer ikke en gang stå oppreist på skøyter. Og ikke gleder jeg meg veldig til vinter heller. Jeg er ikke så glad i kulde!

Anne C. sa...

Hvis det er noen trøst, klarte jeg omtrent ikke stå oppreist i begynnelsen jeg heller! ;)

Det er ufattelig mye trening som ligger bak. Tror den "vanlige mannen/damen i gata" ikke vet hvor mye tid og krefter som faktisk går med for å lære seg de forskjellige kunsløpelementene!

Konkurranseløpere begynner gjerne når de er mellom 5-10 år gamle, og trener 2-3 timer 5-6 dager i uka (ofte mer enn dette også!). =S

Jeg derimot, begynte å skate i en alder av 24. Gikk på voksenopplæring det første året, men har siden bare vært på publikumsisen, uten noen instruktør e.l.

Resultatet blir deretter! hihi ;)