onsdag 28. september 2011

Deja Vu Flu


Det måtte jo selvfølgelig ende med at jeg ble syk. Om det er en mild influensa eller bare en kraftig forkjølelse er jeg usikker på (antageligvis er det noe midt imellom, haha). Har vært hjemme fra skolen i to dager nå, (og har fryktelig dårlig samvittighet for det). Er fremdeles snyyyylte forkjøla, og orker ikke noe verdens ting. =( .


Har vondt i hodet, er feberfrysete, forferdelig slapp og øm i kroppen, tett i naien, og sår rundt nesa etter alle Atsjoooo!`ene og "sildrebekken" som renner fra nesen hele tiden, pluss friksjonen fra alle meterene med do-rull jeg har brukt for å snyyte meg med hvert 3. minutt.

Og JA, - Jeg er verdens største Pingle.. og fullt klar over det!!! hihi ;)


Jeg har lagt og frosset på sofaen, innpakket i genser, ullcardigan, og et gedigent angora-skjerf, med pleddet pakket rundt meg som en mumie liggende i en lun kokong. Jeg har pøst på med nesespray, saltvann, halstabletter, og Camphoatum, tilsynelatende til liten (eller ingen) nytte. Innimellom har jeg småspist på saftige appelsiner, i håp om at c-vitaminene skal gjøre opprør og gå helt "kung fu fighting" på alle de slemme bassillene.


Da jeg fortalte familien at jeg hadde blitt syk, var det den over-ivrige skatingen min som fikk skylda (som vanlig!). Jeg derimot har en større tro på at apoteket har en aldri så liten, snurrete lille-finger med i spillet. Med den forkjølelses-bølgen som har vært for tiden, og nå som jeg ikke jobber så ofte på apoteket lenger (og ikke får en "jevn strøm" av lumske, sinte bassiller), er jeg overbevist om at immunsystemet mitt er mindre motstandsdyktig mot alle basseluskene fra de forkjølte, snuufsende, hostende kundene. ;)


Skulle trøste meg med noen biter brownies og kakao, men den tette nesa mi gjør at jeg ikke kjenner snurten av sjokolade-kake-smak, så brownie-bitene ble bare liggende igjen på fatet. Kakaoen får iallfall litt midlertidig varme i kroppen, om ikke annet. =)

Elsker det store Starbucks kruset mitt (en souvenir fra da jeg studerte galenisk i england), - det er perfekt når man er forkjølelses-syk, og vil ha en stoooor og ryykende varm kopp kakao! <3


Lille Ariel har holdt meg med selskap, - hun har fast liggeplass i andre enden av sofaen! ;)


Go`klumpen min! <3

De to dagene har jeg nesten ikke gjort annet enn å ligge og hvile og sove i sengen eller på sofaen. Jeg satte på en Ally Mc Beal episode på pc`n i bakgrunnen for å få litt underholdning (er du klar over hvor kjedelig det er å bare ligge rett ut på sofaen og ikke ha orkis til noe??!!), men det endte med at jeg slumret av fra tid til annen midt i episodene, og måtte spole tilbake for å få med meg hva som hadde skjedd i mellomtiden mens jeg snorket og sov! ;) ..

..(Altså, jeg er helt sikker på at jeg ikke snorker til vanlig, men går ut i fra at jeg gjør det , i og med at nesen min er potte tett, og jeg ikke har de største "luftehullene" fra før av..). ;)

Et lite sidespor der. Det jeg egentlig ville nevne i forbifarten er at jeg elsker Ally McBeal!! <3

Blant annet fordi..

Terrified!! .. =S .. ;)

- jeg ofte kan kjenne meg igjen i Alley og de andre personene i tv-serien og alle situasjonene de kommer opp i..

- Ally`s optimistiske og urokkelige tro på den oppriktige og evigvarende, sanne, altoppslukende og betingelsesløse kjærligheten..


- alle de morsomme scenarioene som utspiller seg i Ally`s hode..- Ally McBeal var favorittserien min da jeg var tenåring. Jeg begynte å se på serien da jeg var 15-16, og fulgte intenst med på hver eneste episode gjennom alle de fem sesongene. Når jeg nå ser serien om igjen, får jeg skikkelig nostalgi, og det kjennes neeesten ut som om jeg er 15-16 år igjen, blåøyd og naiv, og med de største forventninger og forhåpninger til kjærligheten (i mitt 16-årige hode trodde jeg (patetisk nok) at jeg ville ha funnet drømmeprinsen før fyllte 20, og at jeg definitivt kom til å være gift før jeg rundet 25... So much for youthful, innocent stupidity!!..).. ;)


- serien "hyller" det å være rar og merkelig, en outsider, ikke-A4, og "litt uten om det vanlige", og tar "alle geeks og raringer inn i varmen".. Nesten alle personene i serien har sine sære, rare, karalteristiske trekk, og elskes for nettopp disse små finurlighetene. (Dette var ofte oppløftende øyeblikk for en 15-åring som alltid fikk toppkarkaterer, var lærerens englebarn og aldri gjorde noe galt, leste ut bøker av Amalie Skram og Knut Hamsun
for gøy mens alle de andre elevene stønnet over å måtte ha en av disse bøkene som leselekse).

Jeg har vel aldri følt meg helt A4 og normal (og har vel kanskje aldri vært det heller! hehe), men da jeg begynte å se på Ally McBeal, fikk jeg for første gang følelsen av at det var ok å være slik. - En merkelig jente. Litt rar. I sin egen verden. Relativt unormal, og langt i fra A4. Always have been, always will be..<3

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så kjedelig :( Jeg hater å ha sånn forkjølelse/influensa. Er heldigvis lenge siden, men regner med at jeg får noen basiller i meg når jeg snart skal ut i praksis. Jeg likte også Ally McBeal når jeg var yngre...nå er det liksom ikke like moro å se på det. Jeg var spesielt fan av Downey Jr som var med en periode....ahhhh!!
Sv: Jeg har også litt tannlegeskrekk, men tenk deg å bli holdt fast, få noe stukket inn i munn og videre nedover i halsen med tvang. Det er grusomt. Galla bare renner ut, man raper og har fullstendig panikk. Jeg ble så sur på hun resepsjonsdama som oppførte seg sånn, hun har ikke noe rett til å ta sånne avgjørelser. Hun har jo ikke ringt tilbake, det var ingen bombe. Men skal gå til legen min og be de ringe sykehuset.

Katrine sa...

Nå ble det litt lettere å kommentere! :D hehe. Bare syns det var synd jeg aldri fikk skrevet en kommentar tilbake :-)

Men herregud så søt katt! Aw :D og masse god bedring! Vet hvor kjipt det er å være syk. Men du har iallefall noen skikkelig digge brownies :D

Hanne sa...

Neimen dakar, igjen?! Uff. Er enig i teorien din om hva som ligger bak; det er utrolig mange som er syke nå, og på apoteket samles jo alt i en deilig forkjølelsesfest.
Håper du er bedres i dag så du faktisk kan smake browniene ;)

Ellers synes jeg du skal gjøre som skjønne Ariel og slappe av med god samvittighet. Det går ikke fortere over om du stresser.

Likte forresten svært godt hare/kaninsmykket fra forrige innlegg <3 hvor fant du den herligheten?

Marit sa...

God bedring! :)

motionocean sa...

awww, ikke gøy; god bedring!! Jeg liker også å være godt rustet når jeg er sjuk! Sjaluu på kruset! Vi holdt på å kjøpe flere ganger i sommer, men jeg fant ut at jeg ikke bruker krus, så.... (jeg ville kjøpe hard rock-krus også, men av samme grunn lot jeg være..)

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Ja, jeg husker jeg satt klistret foran skjermen og siklet på Robert Downey Jr hele perioden han var med i serien (og gjør det fortsatt, hver gang jeg ser filmene Due Date, Sherlock Holmes osv.). ;)

Huff, den gastroskopien hørtes helt forferdelig ut! Tror jeg hadde fått skikkelig panikk jeg også! =S

Håper virkelig du møter bedre forståelse og medmenneskelighet hos legen din!

Anne C. sa...

SV, Katrine: Whiiiii, det funket! ;)

Ja, Ariel er en skikkelig hjerteknuser <3 Det er så koselig å klappe og kose på den myke "tovede pelseballen". =) Idag er jeg iallfall såpass bedre at jeg har spist en brownie (og faktisk kjent smaken av den).. ;)

Anne C. sa...

SV, Hanne: Har latt skole og jobb være skole og jobb, og nesten ikke gjort annet enn å sove og hvile 4 dager i strekk! =S Er mye bedre nå, så ikke i tvil om at det var riktig av meg å bli hjemme fra lab osv (men jeg får likevel dårlig samvittighet, og føler jeg er ei pingle. ;).. jaja..).

Jeg likte kanin-smykket fra første stund jeg så det (jeg fikk jo 2 små søte kaniner nå i vår, så da måtte jeg jo bare kjøpe det smykket!! hihi). Jeg kjøpte det på Cmyk (av alle steder). Mener å huske det kostet rundt 150kr. =)

Anne C. sa...

Sv, Marit: Takk skal du ha =)

Anne C. sa...

SV, Motionocean: Ja, alltid greit å være utstyrt med sin egen lille "forkjølelses-koffert". Ja, typisk at man tviler litt på å kjøpe der og da, og så angrer man kollossalt når man er kommet hjem igjen.

Mariann sa...

Hehe, ja jeg ble visst pent nødt til å slenge en pizza i ovnen til Thomas! Syns rømmegrøt og kamp var en finfin kombo jeg da :D

Uffda, håper du føler deg bedre. Hvis ikke må du peise på med Kan Jang fra helsekosten, den funker som fy! :)

Vestfoldgirl sa...

Håper formen din er blitt litt bedre nå :) Vi har jo egentlig ikke høstferie, men studieuke som det så fint heter!! Vanligvis har vi alltid en oppgave å skrive, men nå går vi rett ut i praksis etter ferien, så vi har mye vi må forberede i løpet av denne uken. Så helt fri blir det nok ikke! Trodde Bergen også hadde ferie nå jeg! Vestfold og Oslo har i hvert fall nå...Håper du får deg noen dager fri du også :) Det var fantastisk deilig å være litt på fjellet!! Rolig og frisk luft og strålende sol!!

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Tusen takk Anne C :) Flyturen gikk overraskende bra ;) Håper hjemturen går like fint :)
Håper du har hatt en fin helg <3