mandag 23. april 2012

DuckfaceOg nei, jeg mener ikke den gule gakk-gakken som plasker rundt i badekaret med deg fra tid til annen..


Jeg mener alle de latterlige jentene (og damene!) som på død og liv vil se slik ut..:


Enten det er ved hjelp av plastikk kirurgi, injeksjon av Botox, Restylane, eller kroppens egne fettceller..:


..kanskje også med litt ekstra hjelp av nude lipstick..:


..eller diverse andre "hjelpemidler" (?)..:


Jeg forstår ikke i min villeste fantasi hvordan (enkelte) damer er villige til å betale tusenvis av kroner for å frivillig gå rundt og se slik ut..:

Quack Quack

Om det var noe disse damene burde fikset på (og forstørret), burde det i såfall vært..:


But who need`s a brain, when you`ve got the lips of a No-brainer..? 


Det er riktignok et fåtall kvinner som får stoore lepper til å se både sexy, klassisk pent og elegant ut.. Der iblant Angelina Jolie..:


Andre damer er trashy, harry og vulgære, men klarer likevel å få ande-leppene sine til å se noenlunde elegante ut (antagelig v.hj.a. Hollywoods beste plastikk kirurg)..:


Også her til lands har vi vår egen "Dolly Duck klubb", bl.a.  Fredriksen tvillingene, diverse rosabloggere (der enkelte har fått sponset Restylane og diverse andre behandlinger, for så å skryte disse behandlingene opp i været), Linni meister, Fotballfrue, Ida Wulf, Ulrikke Lund m.fl. ..:


Hvordan har disse damene fått det for seg at ande-lepper og duckface er pent og sexy..?? =S


For ikke å snakke om hvordan man kan ende opp dersom man er uheldig og får utført behandlingen hos et mindre kompetent helsepersonell..:

Worth the risk..?? 

En ting er disse damene som er dum nok til å fylle all verdens i leppene sine, bare for å se ut som en and med silikon i nebbet! Men en ganske annen ting, som jeg synes er mye mer tragisk og rett og slett kynisk, umoralsk og forkastelig, er at mange av disse "tilhengere" av Restylane o.l. behandlinger, legger ut i det vide og det brede på bloggene sine om hvor fantastisk disse behandlingene er, om hvor flotte lepper de har fått, hvor de fikk utført inngrepet, link til klinikken, prisantydning, hvordan de anbefaler andre å gjøre det samme osv. 

Vel vitende om at det antageligvis sitter tusenvis av usikre, unge tenåringer og damer der ute som leser "anbefalingene" deres, og vurderer å gjøre akkurat det samme, fordi de synes leppene deres plutselig ser så små og utilstrekkelige ut i forhold til disse frodige, kjøttfulle (og fake) "Restylane leppene". 

For la oss være ærlig. Mange damer sammenlikner seg selv med andre damer (og da særlig usikre, sårbare tenåringer, som ennå ikke har blitt helt trygg på seg selv), og den ene vil ikke være noe dårligere enn den andre. Så fort en Restylane kjerring har åpnet kjeften sin (eller nebbet sitt, er vel mer riktig å si), begynner snøballen av damer som ønsker seg frodigere lepper å rulle. Det er ikke mer som skal til. Bloggerne har stor påvirkningskraft, og det er plastikk-kirurgi bransjen fullstendig klinkende klar over (og noe de også tydeligvis prøver å utnytte)!  

Det er langt i fra alle som vurderer informasjonskildene, og mange tar informasjonen fra "Restylane bloggerne" for god fisk. Intetanende om at enkelte av de "levende Restylane-reklamene" antagelig har fått sponset behandlingen (helt eller delvis), og at noen av dem er naive nikkedukker for informasjon de får "innprentet" og "grillet inn" i hodet av den behandlende klinikken. 

Og selv i de mindre kyniske tilfellene, - hvor bloggerne helt og holdent har betalt for behandlingen selv, og prøver å gi mer objektiv og nyansert informasjon.. , - når man legger ut "før og etter" bilder, skriver et helt innlegg om hvor strålende fornøyd man er med inngrepet, prisantydning og link til den behandlende klinikken osv, er man likevel med på å reklamere for behandlingen, bevisst eller ubevisst.

Folk må få gjøre som de selv vil. Om voksne damer er så dum at de frivillig velger å pumpe leppene full av all verdens "mirakel-stoffer", så vær så god, - bare la dem gjøre det! En ting er i hvert fall sikkert, - Noen ekte rollemodell for barn og unge er de iallfall ikke

 Det er et fritt land, og man velger fritt hva man vil skrive på bloggen sin. Men om man vet at man har mange unge lesere, og er et stort forbilde for mange av disse, burde man tenke seg godt om før man publiserer den type bilder og informasjon.  

Mange som vurderer leppe forstørrelse, er likevel "fornuftige". De gjør grundig research, og får den medisinske, faglige vurderingen fra "objektive" leger som oppriktig vil det beste for pasientene sine, i motsetning til "kjøpt og betalt"-bloggere og enkelte "Plastic Fantastic" klinikker, hvor både moralen og etikken er på vei nedover, i fritt fall. 

Så får de, etter nøye vurdering av informasjon, priser, risiko osv, - ta det frie valget sitt selv, - om de er villige til å ta sjansen på eventuelle komplikasjoner (infeksjoner, hevelse, steinharde, ru lepper osv) og om de er villige til betale i dyre dommer for å være noe de egentlig ikke er.

Jeg har forståelse for at mange synes det er vanskelig å takle alt kroppshysteriet og skjønnhetspresset. Men jeg mener likevel at det blir helt feil når man gir etter for det, og stadig flytter grensene ettersom skjønnhets-tyrani strikken tøyes mer og mer. Da følger man bare resten av andeflokken, og er selv med på å støtte opp om hysteriet. Man må selv finne ut hvor ens egen grense går, og hva man anser som akseptabelt. Man må selv sette grense for hvor langt strikken skal tøyes, og når det er på tide (eller overtid) å si stopp. 

 Men likevel, press på kropp / utseende og følelse av utilstrekkelighet satt til side. - Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor noen likevel velger å gå til det drastiske steget og forstørre leppene sine!!

Det er såå mange naturlig pene og søøte jenter der ute med helt naturlige, normalt store lepper, og samtlige av disse jentene er myye finere enn alle disse tåpelige, fake "Duckface`ene" tilsammen! 

Til alle dere jenter med naturlige lepper..:
Dere er kjempefine, akkurat slik som dere er! 

Og til alle "Dolly Duck"-faces..:


!!!


15 kommentarer:

motionocean sa...

Amen, AMEN!

Vestfoldgirl sa...

Haha quack quack!! Ikke skjønner jeg hvordan noen vil gjøre det med seg selv. De fleste blir jo seende ut ganske dumme! Kunne aldri falle meg inn å gjøre noe sånn, og jeg håper unge jenter holder hodet kaldt og ikke lar seg påvirke av dårlige forbilder som Paris Hilton!
Sv: Nei Alf var ikke det morsomste jeg heller visste når jeg var liten...men det er litt komisk å se det nå som voksen!!

Hilde sa...

Så herlig du beskriver dette. Og jeg er helt enig med deg - vi er flotte som vi er. Naturlig!! Tenk å ødelegge kroppen sin sånn!!

SV: Wow, så mange flotte tips! Her har jeg jammen litt å følge med på! Tusen, tusen takk! Og hvis du er innom en HM butikk, hadde det vært supertsnilt om du tittet litt ekstra! Du er snill!
Og jeg skal være flink å følge med på nettsidene og på Ebay - den tanken hadde ikke slått meg! Takk!!!:)

Hilde sa...

SV: Det er egentlig veldig herlig å bli hekta!! :) Og hvertfall når man blir hekta på det samme! :)
Jeg er enig i Greys Anatomy, Lost og Heroes - selvom jeg har falt ut av de to siste. Samme med breaking bad. Syns ikke den 4. sesongen var noe særlig! :p Har du sett Hart of Dixie? Den burde du også sjekke ut. I samme slengen som the O.C. :)

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Lavkarbo og telling av kalorier har aldri vært min greie ;) hehehe... Jeg har også gele veldig sjeldent, dessert generelt, men i går trengte jeg litt snadder ;)

Marit sa...

De får jo oss andre til å se enda mer fantastiske ut da! hah ;) En liten trøst, og en grunn til å prøve å ikke irritere seg. Man må jo bare le!

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Nei, det er utenfor min fatteevne at noen gidder bruke en drøss med penger på å forstørre leppene sine! ;) Kunne aldri i verden funnet på å gjøre noe sånnt selv! ;)

Anne C. sa...

SV, Hilde: Ja det er helt absurd hvor langt enkelte er villige til å gå!

Jeg var innom en H&M butikk hin dagen og så etter kjolen din. Det hang noen få igjen, men kom plutselig på at jeg ikke vet hvilken størrelse du skulle ha, og da hjalp det jo lite. =S

Har ikke sett HOD, men kan ta en snik-titt på youtube. =)

Anne C. sa...

SV, Lillesmurf: Jeg har sjelden dessert jeg også, men innimellom tar jeg litt iskrem, brownie e.l. =) Så får kalorier heller bare være kalorier! ;)

Anne C. sa...

SV, Marit: Ja, man må jo bare riste på hodet av alle de latterlige voksne damene som er så dum at de kaster vekk pengene sine på sånnt tull! ;)

Men synes det er forferdelig trist at denne "plasitc fantasic trenden" smitter over på tenåringer, hvor skjønnhetspresset driver dem rett inn i spiseforstyrrelser, depresjon og annen elendighet, og rett og slett ødelegger ungdomstiden for mange. :-/

Marit sa...

Sv: neinei, en runde rundt er tre km, men to pluss opp dit jg bor blir sju! ;))

Anne C. sa...

SV, Marit: Ja, det gir litt mer mening! Haha ;D Begynte virkelig å lure! Jeg løp jo ørten ganger frem og tilbake på den stien, + opp og ned fra Alrek, så skjønte ingenting når du fikk ruten din til å bli "7km".. Da måtte jeg jo ha løpt 2 MIL (..LIKSOM..jeg som ikke er noe løpefantom!..) haha ;))

Resisterer Nike klokka alle bevegelser og retninger da, slik at det ikke spiller noen rolle om man jogger ei løype "i ring" eller bare "500 meter frem og tilbake" på samme strekning.. man får uansett opp totaldistansen..? =)

Hm, den dingsen hørtes absolutt ikke dum ut, kanskje jeg skal ønske meg en sånn til 30-års dagen.. ;)

Vestfoldgirl sa...

Sv: Har du aldri sett One Tree Hill!!?? :) Det er noen ganske kjekke karer der og ja...egentlig er alle menneskene der veldig vakre!! Helt naturlig liksom, at hele vennegjengen ser ut som modeller!!
Det er et artig prosjekt vi holder på med, men vi har ikke mye tid til å øve på. Hvis jeg skal spille noe piano, trenger jeg mye tid for å øve. Men heldigvis har vi han som spiller gitar...han tar det meste på strak arm! Vi skal nok ha med ungene på noe av konserten, særlig når vi synger de kjente barnesangene, da vil de nok synge med! Men vi trenger noen popsanger som vi kan synge...det er vanskelig å finne ut hva de egentlig hører på i alderen 6-7 år!!

Hilde sa...

Hvor var butikken? :) Takk. Jeg må nok ha s/36..
TUSEN takk for at du tittet!

SV: Jeg syns det er veldig stilig, og liker svarte negler på meg selv. Syns ikke det blir så veldig hardt, men jeg går mye i svart i klesveien - uten å være gotisk da! ;) Men jeg kan skjønne hva du mener :)

Jeg har ikke prøvd Opi sine neglelakker, men jeg er veldig glad i Essie sine. De har nesten så mye utvalg at jeg ikke klarer å bestemme meg. Jeg kjøper nesten alltid mørke farger da! Nå er jeg på mintgrønn jakt;)

Marit sa...

SV: Ja du ser det kanskje ikke så godt på bildet jeg la ut, men det er merket for hver KM jeg løper. Så KM 2 og 5 er på samme merke liksom;) Så kunne løpt rundt så mange ganger jeg hadde orket ;p Totaldistansen kommer unasett ;)