søndag 19. februar 2012

In a February mood


Februar så langt har egentlig vært over gjennomsnittet bra. =)

Jeg har den siste tiden gjort maaange labforsøk med to cAMP analoger, hvor jeg har fått nesten akkurat de samme resultatene hver eneste gang, så nå er jeg endelig ferdig med disse stoffene (yey!), og skal over på PDE hemmere (phosphodiesterase hemmere), som forhåpentligvis blir litt mer spennende! (og nei, det er ikke sildenafil/Viagra jeg skal teste ut! hehe). ;))

Gelfiltrerte, rensede blodplater, fra mitt eget blod (!). =)

Jeg har hatt flere herlige skøytetreninger, både i ishall og på utendørsbane. Å ta piruetter og hopp er definitivt noe helt annet enn å bare "skøyte litt rundt omring"! Jeg tror ikke folk flest aner hvor mye krefter man egentlig bruker på sittepiruett etter sittepiruett (her må man ha ordentlige muskler i lårene!) eller diverse hopp (her gjelder det faktisk å bruke armene like mye som beina!).

Resultatet av 4 timers skating.

Jeg har vært på Boots samling for masterstudentene (kurs og middag). Veldig koselig! Og ikke minst veldig kjekt å få lufte litt frustrasjon over oppgavene våre! Godt å høre at det ikke bare er jeg som til tider er sykelig frustrert, og begynner å bli lut lei hele oppgaven. ;)

Jeg har vært på enda mer shopping! =) Med det sure, kalde Bergensværet som er for tiden, har Frysepinnen Moi et ekstra påskudd for å fylle på kleskapet med masse deilige, varme strikkeklær! <3

Shoppeti-shop! ;)

Jeg var alenefarmasøyt de siste 2,5 timene forrige gang jeg var på jobb. Enda jeg i løpet av den tiden fikk sikkert 4-5 miksturer som måtte tilberedes og blandes (hvor jeg samtidig måtte fly frem og tilbake for å ta kontroll hos teknikerene), og det plutselig kom mange kunder "helt ut fra intet", så det kontinuerlig var 6-7 kunder i kø, føltes det likevel ikke som om jeg skulle "drukne" i alt arbeidet, slik som første gangen jeg var alene. ;) Noen kunder blir av og til litt sure fordi de må vente (de forventer jo ikke noen kø så sent på dagen!), men da får de heller bare bli sur. Er det noe man absolutt ikke forhaster seg med, er det miksturer (og medisiner generelt) til små barn og spedbarn. Når jeg tilbereder miksturer, blander jeg heller 1 minutt for mye enn for lite! Det er noe som heter "å skynde seg langsomt". Så får køen heller bare vokse.Jeg skal i familiebesøk i morgen! Gleder meg sånn til å se igjen mamma, pappa, brodern, besteforeldrene mine, oldermor og gamletanter! Blir såå koselig! <3 Er desverre altfor sjeldent jeg ser dem nå som masteroppgaven sluker det meste krefter og overskudd. :-/

Kosestund med lille brele-Bella. <3

Pusene og kaninene mine gir meg trøst og kos i bøtter og spann! Det finnes ikke noe herligere enn å sovne med en liten pelsbylt på brystet! <3

8 kommentarer:

Hanne sa...

Så godt å lese et så positivt innlegg! Å dele sin frustrasjon med andre hjelper utrolig mye, slik unngår i hvertfall jeg at begeret renner over...
Apotekjobbing blir også bedre og bedre for min del, kjenner meg igjen i det du skriver her. Littnirriterende å få miksturer når man står alene mtp tida, men sånn er det nå. God søndag :D

Vestfoldgirl sa...

Denne lap-prøvingen høres ganske vanskelig og slitsom ut. Men når du er på apotek på jobb, mikser dere medisiner der?? Jeg trodde sånn var ferdig lagd på forhånd jeg. Men nå er det ikke så ofte jeg har fått spesielle medisiner, bare sånne ferdige pakker med piller o.l. Og det er jo bedre at du tar deg god tid med å blande!! Kundene får heller vente! Hos oss er det sjelden så mange i kø, og da er vi stort sett to på jobb!
Sv: Jeg er så glad for å få litt ferie nå!! Jeg trenger det noe så innmari. Slippe skolen og den lange kjøreveien...og ta det litt med ro! Nå drar jeg til hytta en tur, og håper på litt deilig vær og kanskje en skitur!!
Hehe liker ikke du ris og spagetti?! Jeg trodde jeg var den eneste i verden som ikke likte det!! Godt å høre vi er flere :)
Så bildene var Whitneys begravelse i går, og det var så trist. Kevin Costner holdt en veldig følelsesladet tale synes jeg. Jeg elsker mange av sangene hennes, særlig I have nothing, og Run to you, pluss mange flere! Det er ikke mange som kan overgå den stemmen hennes :)

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Veldig enig med deg, Anne C :) Høres ut som en herlig lørdag :) Håper du har / får en super søndag :D

motionocean sa...

Jeg tror kanskje de fleste ikke er klare over at medisinene må mikses; Jeg vet iallfall at jeg selv ikke visste det!! Men varme klær liker man ;)

Anne C. sa...

SV, Hanne: Ja, man må lette på trykket av og til! ;) Og da synes jeg ofte det hjelper mer å "syte til likesinnede". ;) De andre masterstudentene på labben forstår MYE bedre frustrasjonen min enn familien e.l.

Ja, er det ikke typisk? Man er på jobb fra 10-18, og får ikke en eneste mikstur tidlig på dagen når det er flere teknikere og farmasøyter på jobb.. Men så snart man står der alene, blir man bombardert med mikstur-resepter! ;)

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Selve labforsøket er egentlig ikke så vanskelig å gjennomføre nå når jeg har fått prosedyren litt inn i fingrene. Men det er er alltid et eller annet praktisk problem eller noe å frustrere seg over, og akkurat DET synes jeg er litt slitsomt. Jeg begynner veldig lett å stresse over ting, og føler jeg ikke får slappet skikkelig av før problemene er løst og jeg kan gå videre med forsøkene.

De fleste medisiner kommer "fiks ferdiglaget" fra produsentene ja. ;) Men antibiotika miksturer må tilberedes der og da på apoteket. Antibiotika granulat ligger ferdig på forseglet flaske, og disse tørre "kornene" må tilsettes sterilt vann og blandes grundig før miksturen er ferdig og klar til bruk.

"Run to you" ja, den tror jeg jeg glemte å nevne (?). =) Kjempefin sang, skater ofte til den også!

Håper du får en fiin ferie, med nydelig vintervær og mange koselige skiturer! =)

Anne C. sa...

Sv, Lillesmurf: Takk! Har hatt en kjempefin helg! 3 timers skating og maange piruetter lørdagen, og fullstendig ro og hvile hele søndagen. Bedre kan det ikke bli! =)

Anne C. sa...

SV, Motionocean: De fleste medisinene kommer ferdig og klar til bruk fra produsentene. Men antibiotika miksturer må tilsettes sterilt vann og blandes på apoteket. =) Tror ikke alle er helt klar over dette (jeg visste det ikke selv heller, før jeg begynte på farmasi.). ;)

Jeg kan ikke få nok av varme strikkeklær, luer, sjerf og votter osv. Jeg ble "mobbet" senest i går kveld da jeg var i familiebesøk, hvor jeg satt med stikkegenser, ullsokker, armvarmere, og tubesjerf i angora, - og likevel presterte å pakke meg inn i et av mamma sine pledd! ;) Det er tydeligvis et eller annet riv ruskende galt med termostaten min! ;))