torsdag 25. juli 2013

Mimring fra London April 2013, Del 2


Også denne gangen gikk vi en koselig tur igjennom Kensington Gardens og Hyde Park....og der stod noen av trærene i full blomst, enda vi bare var i midten av april..  =)Fine svanene.. =)Så nydelige, elegante fugler! =)Vi dro en tur innom Science museum, og gikk igjennom de etasjene / avdelingene som vi ikke rakk igjennom forrige gang vi var i London..Kjenner dere igjen dette makromolekylet..??  ;)DNA-helixen..!!Super-coiling av DNA-helixen.. ser nesten ut som en bunt med appelsiner.. ;)Der var også maange artige figurer (eller mer spesifikt, -  uniforme polyhedere)..  ;)  Ble nesten litt firkantet i øynene av å se på dem alle sammen.. ;)På nærthold..Ser dere hva jeg mener..?  hihi ;)


Molekyl-strukturen til Penicillin, med sin betalaktam-ring.. ;)


Hjerte-lunge-maskin..Apoteket før i tiden..  Etterpå tok vi en pause på favoritt-restauranten vår i Knightesbrigde området..Der ble det deilig salat og tikkamasala på oss begge to..Verdens beste tikka masala! =)Deretter dro vi på Harrods....og jeg endte som vanlig opp i veske-avdelingene..Her kunne man visst brukt en hel dag (om ikke mer)..  ;)Måtte bare ta blide av denne særdeles "fine og elegante" vasen (not!), til den nette sum av £4.290.00 (dvs ca 40 000 norske kroner). 

Hvem i all verden gidder å bruke så masse penger på en så sinnsykt stygg vase..??  Her snakker vi virkelig om å drite penger! ;)Da vi stod og ventet på tuben, dukket det plutselig opp et litt uheldig navn på oversikts-skjermen.. ;) Siste kvelden ble det enda mer gresk mat, gud hjelpe meg..


Jeg blir aldri lei av tzatziki..


..og greske pita-brød.. Jeg er sikker på jeg at kunne spist dette hver eneste dag, året rundt! ;)Typen koste seg med svære hvitløksmarinerte scampi..Mens jeg, som vanlig, satt der med kyllingspydet mitt.. Tok et par pita souvlaki på deling etter der igjen, og da vi var ferdige var jeg så stappmett, var nesten sikker på at magen skulle sprekke! ;)I timene før avreise til Gatvick, ruslet vi en siste gang i Oxford Street for denne gang. Selv i en alder av 30 år, måtte jeg inn i sukkersøte Disney Store og titte.. =)


Herregud, de har så mange søte kosedyr! Jeg angrer nesten litt på at jeg ikke kjøpte med meg ett.. ;) Se på den søte Tussi`en da..?  Og Kengurubarnet!!  Og Minni`en!! Er nesten så jeg har lyst til å kjøpe opp halve butikken, og hamstre unna til jeg engang får unger selv.. ;)Og så, ut fra det blå, fikk jeg plutselig øye på verdens herligste, søteste baby-klær.. Herregud, det var nummeret før jeg kjøpte med meg hele baby-avdelingen..Bare se her!! Har du noengang sett noe så søtt??  Jeg vet i hvertfall hvor jeg skal gå og shoppe baby-tøy hvis jeg en gang blir gravid, en gang i fremtiden..  ;)Rett før vi skulle dra til flyplassen, var jeg innom en souvenir butikk for å kjøpe et souvenir krus og en bitteliten espresso kopp, som kostet ca. 10-15 pund tilsammen. Jeg hadde gitt de siste sedlene mine til typen, og brukte derfor kortet mitt istedet. Jeg hadde allerede tatt ut av kortet mitt fra bankterminalen, tatt handleposen, og var i en u-sving på vei ut døra, da mannen i butikken vinket meg tilbake, kremtet og hvisket "Your card was declined.."  

Jeg så helt uforstående på ham, og prøvde kortet mitt en gang til. "Declined", lyste det med neonrøde bokstaver, og jeg så på mannen, en smule pinlig berørt og vedmodog på samme tid. "Do you have any cash?" spurte mannen. Jeg fant frem den tomme lommeboka mi, vendte den opp ned (det datt ingenting ut, ikke så mye som et lite støvkorn engang), og gav ham et trist, vedmodig blikk, mens jeg satte opp en litt mismodig mine med hengeleppa mi.  "Poor little thing, no money", flirte mannen, før han gav handleposen tilbake til meg og sa "Just take it!"  ;)

I retrospekt, når jeg ser tilbake på bildene, forstår jeg jo hvorfor det ikke var en eneste smule igjen på kortet mitt *kremt..* :Og ikke nok med det, - Da vi gikk til VAT-disken på Gatvick for å få tilbake tax-refund i cash, bare måpte mannen i skranken og så helt himmelfallen ut da jeg gav fra meg alle kvitteringene. Køen bak oss bare vokste og vokste, og han jobbet på spreng gjennom alle kvitteringene, og summerte så svetten piplet fra kalkulatoren. Da han endelig kom frem til totalsummen på VAT-refund`et, bare han på meg og gliste "Someone has been shopping, yes??!".   ;)


Et par timer senere stod jeg utenfor Bergen lufthavn, midt på natten i små-regn og små-sur vind, mens jeg ventet på typen som hadde gått for å hente bilen. Selv etter en kjempeherlig Englands-tur, kjente jeg at det var skikkelig godt å komme hjem igjen, og at jeg gledet meg noe vanvittig til å komme hjem tilbake til leiligheten, den store, myke sengen min og de søte, små pelsklumpene mine, Bella, Ariel, Einstein og Vanilla..

*Borte bra, men hjemme best!*  

3 kommentarer:

Marion sa...

Det er så gøy i London! Gleder meg til jeg skal dit i slutten av august. Har spart en del, så det skal shoppes ja ;)

Unknown sa...

Jeg blir aldri lei av London, verdens beste by spør du meg! Bare noen uker siden jeg var der sist, men teller allerede sekundene til jeg skal tilbake i desember. Du må vise noe av det du har kjøpt da! Ikke rart kortet ble avvist med så sinnsykt mange poser! Been there done that da, det er skjelden jeg kommer hjem med noe igjen på kortet hehe.

Vestfoldgirl sa...

Masse fine bilder!! Jeg har lyst å reise til London igjen, det er en by man aldri blir lei av!! og snakk om å ha shoppa !!! hehe :) ikke rart kortet ble avvist til slutt! Men du kom sikkert hjem med masse fint!!!