onsdag 4. januar 2012

Twenty Something Christmas


Det har vært ubeskrivelig deilig med en HEL uke fri. Bortsett fra en travel jobb-lørdag 10-16 nyttårsaften, har jeg ikke ofret hverken skole / masteroppgave eller (nåværende og fremtidig) jobb en eneste tanke. Jeg har bare koset meg sammen med familien, spist masse god mat (og julegodter!), sett julefilmer, spilt BeJeweled, sovet til midt på dagen, og t.o.m. vært en aldri så liten tur på Iskanten for å teste de nye kunstløpskøytene mine (wheehee!).

Likevel har denne juleferien vært helt merkelig. Jeg har hatt det så utrolig fint og koselig, og fått masse julestemning, men likevel har denne julen føltes helt annerledes enn de andre juleferiene. Nesten litt små-trist og vedmodig. Jeg klarer ikke helt å beskrive følelsen som ligger i bakgrunnen. Jeg bare konstaterer at den er der, og at jeg ikke bare kan vifte den vekk sånn helt uten videre. Jeg vet egentlig ikke hva det skyldes..

Kanskje var det fordi jeg ble forkjølet rett før jul.. Alt ble bare stress, og jeg fikk ikke gjort en brøkdel av det jeg skulle. :-/ Jeg var på laboratoriet t.o.m. 22. desember, og pyntet juletreet da jeg kom hjem sent om kvelden. Jeg måtte handle inn alle julegavene i hu og hast lille julaften, skynde meg hjem og pakke kofferter, skøyter, pelsdotter og handleposer, og kjøre ut til mamma og pappa med alt pakkebestyret sånn halvveis på slep. Vel fremme ble jeg stående og pakke inn julegaver til langt på natt (= tidlig på morgenen). Jeg var ganske medtatt og sliten da jeg våknet julemorgen, og tuslet ned i pysjamasen for å se Askepott kl 11.

Kanskje er det det faktum at dette var min siste "unge" jul som "noen-og-tyve åring".. Min siste "jente-jul" (i betydningen "neste julaften feires som gammel jomfru").. Kanskje er det fordi jeg rett og slett bare er fryktelig sliten (av hva da, må da gudene vite, men sliten, - det er jeg).

Tross masse julestemning, hygge og feriekos , - jeg fikk likevel ikke et sånnt skikkelig "jule-boost" som jeg vanligvis pleier å få. Som oftest løfter juleferien meg til "nye høyder". Vanligvis starter jeg det nye året både håpefull, glad og uthvilt, og begynner på nytt, med friskt mot og blanke ark igjen. Slik er det overhodet ikke denne gangen.. Jeg starter med sparebluss, og med en halv, svak strek igjen på batteriet.

-

2 kommentarer:

Vestfoldgirl sa...

Kjenner meg litt igjen..har ikke hatt den store julestemningen jeg heller. Mye pga eksamen og ekstremt mye stress. Og så har jeg jobbet stort sett hver dag før jul og i romjula...så jeg er også sliten. Og sånt ødelegger litt :( Jeg håper ting blir bedre neste år, når jeg ikke har eksamen og sånn stress hengende over meg.

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Skjønner veldig godt at skolen og jobben din ødela julestemningen litt for deg. Men jeg har jo ikke hatt noen eksamen nå, og ikke har jeg jobbet i romjula heller (unntatt nyttårsaften da). Så hva jeg er sliten av, skjønner jeg ikke helt (?).