søndag 12. juni 2011

The Holy Grail Bikini


Jeg oppdaget til min store skuffelse at ynglingsbikinien min nå har sett sin siste sommer. *snuuufs hyyyyl!!* :(

Jeg kjøpte Leopard bikinien på Rhodos i 2004, og har brukt den hver eneste sommer både i klor- salt- og fersk-vann. Den har holdt seg over all forventning, og hatt en fantastisk kvalitet helt hinsides andre bikinier fra f.eks. h&m og Victorias secret.

Jeg har aldri hatt en bikini som har vart lenge og tålt så mye sol og bading (jeg bader og svømmer så mye at jeg har fått kallenevnet "den lille havfruen", så det sier jo noe om hvor slitesterk denne bikinien faktisk må ha vært). Ingen farge-falming, og ingen merkbar utvidelse eller strekk. The holy grail bikini. Ingen over, ingen ved siden.

Dette burde man kanskje i utgangspunktet forvente av en bikini som kostet i overkant av 1200kr (jeg betalte riktignok bare 400kr, but that`s another story.. ;) ..), men jeg vil faktisk påstå at den var verd alle 1200. Den passet perfekt og satt bra på, leopard-mønsteret var faktisk fint (og gav ikke preg av å være harry billig-mønster slik som så mange andre leopard bikinier gjør). Farge og mønster var en fin kontrast til den bleke huden og det røde håret mitt, uten at den fikk meg til å se enda mer likblek ut enn det jeg var fra før av, hihi ;)

Jeg har mine tvil om at jeg noen gang kommer til å finne en liknende bikini igjen, som sitter så fint på, har like fin farge og mønster, og som at på til er like holdbar og av like god kvalitet.

Jeg vet jeg må ta det uutholdelige tunge steget, og før eller siden kaste den uber-slitte leopard bikinien min i søppla. Men jeg klarer det bare ikke. Ikke enda. Det er nesten så jeg får lyst til å grine bare ved tanken.

Hva i all verden skal jeg ha på meg da..? Hadde det ikke vært for at det faktisk befinner seg hundredevis av andre rundtom på strendene og i bassengene (som man definitivt bør utvise litt hensyn til!), hadde jeg muligens vurdert tanken på å gå naken. Haha ;)

Jeg har jo (som mange andre damer), et 5-10 talls andre bikinier liggende og slenge bakerst i skuffen eller skapet. Men de andre bikiniene kommer ikke i nærheten av den kjære leopard bikinien min. Never have been, never will be. De andre bikiniene sitter ikke like fint på, eller har en farge som får det til å se ut som om jeg nettopp har stått opp fra de døde, eller er halvveis falmet etter 2 gangers bruk.

Resten passer ikke. ;)

Etter flere ukers jakt i diverse butikker her hjemme i Bergen, har jeg enda ikke funnet noen bikini som jeg med hånden på hjertet kan si at jeg har blitt begeistret for.

I ren frustrasjon har jeg derfor tatt mot til meg, og gått til det uvisse, famlende steget og bestilt 1, 2, 3, nei 4 bikinier fra nettet. Noe som kan sammenliknes med å skyte i blinde, ettersom sannsynligheten for at bikiniene passer (størrelsesmessig, figurmessig og fargemessig), er så og si lik 0.

Valget falt på en leopard bikini fra Victorias Secret, som likner litt på den gamle leopard bikinien min, men som desverre har en litt annen (og mye lysere) fargenyanse, og et mye billigere, mindre "gjennomført" leopard-mønster. Jaja..Denne får heller duge inntil videre.


Jeg er av den oppfatning at alle jenter burde eie minst en bandeau-bikini. Jeg er fullstendig klar over at mange synes bandeau bikinier tar seg "best ut" på "jenter med små, perky pupper", og at antageligvis enda flere synes at de for alt i verden bør unngås på "jenter med double D`s" eller "jenter som faktisk har litt kjøtt på kroppen".

En ting er hvordan bandeau bikinien tar seg ut (det tror jeg ikke jeg skal komme så mye nærmere inn på. ;) Men det er definitivt andre typer bikini-topper som kler meg mye myye bedre, hehe). Men bandeau bikinien er utvilsomt den mest behagelige og anvendlige av alle bikini-topper! ;) Og tillegg er den veldig girly og søøt! <3

Hovedaargumentet mitt for å kjøpe en bandeau bikini, er at det er så utrolig irriterende å få det dumme "halterneck-skillet" (ja, jeg fåår faktisk et lite skille! ;) haha!..) av halterneck-topper med knyting i nakken. Man kan jo selvfølelig alltids ta stroppene over hodet og krølle dem sammen over brystet e.l, men da ender det som oftest med at de nekter å ligge i ro, og leer på seg før eller siden, slik at man våkner etter solsenge-slumring en god stund senere, med det teiteste skillet på brystet (og man da skulle gjort hva som helst for å få tilbake det mindre teite, og aller nådigst akseptable halterneck-skillet som man i utgangspunktet prøvde å unngå). Hihi ;)

Et annet irritasjonsmoment med halterneck topper, er at dersom stroppene mot all forventning skulle ligge mer eller mindre i ro på brystet, glemmer man som regel at de fordømte stroppene er knyttet opp og ikke lenger holder toppen på plass. Det skal ikke mer enn et øyeblikks forglemmelse til etter at man våkner små-ør fra slumringen i solen, før man reiser seg opp i sittende stilling, og toppen "viiips!" detter ned på magehuset og serverer melonene (eller klementinene) på sølvfat, akkurat i det øyeblikket man husker at stroppene uheldigvis ikke var knytt likevel, men innser det hakket for sent til å kunne holde toppen igjen og på plass. (Kanskje ikke verdens største problem for dem som er vant til å sole seg toppløs, men det finnes jo også dem som ikke vil (sol)eksponere absolutt alt!). Hihi ;)

Jeg endte derfor opp med å bestille tre forskjellige Bandeau-bikinier;

En twist bandeau bikini i rosa fra Victorias Secret

Og to ruffle bandeau bikinier med blomster-mønster fra h&m..
..en i blålilla, orange, brun og hvit..

..og en i rød, lilla, grønn, brun og hvit..

Skal bli spennende å se om dem passer..

Thihi. ;)

1 kommentar:

Karoline sa...

haha, jeg har nesten bare bandeau bikinier, fordi jeg føler at jeg ikke kan ha noen andre topper siden jeg har så små pupper :) Men syns det er finere på jenter som faktisk litt pupper !