søndag 2. oktober 2011

Tid for kos


En høstdag var jeg på vei hjemover fra (jeg husker ikke hvor), og mens jeg gikk der og tuslet bortover i nabolaget, la jeg plutselig merke til hvor mørkt det har blitt..

Jeg synes forunderlige mange rundt meg "klager" både i hytt og pine, over kortere dager og synkende lufttemperatur. Det virker som om ingen ønsker mørke kvelder, ruskende høstvær, og en kald og unådig vinter velkommen. Jeg derimot (som til vanlig er svært så "grinete", og syter og klager for det minste annet her i verden), stooorkoser meg for tiden.


Jeg elsker den skarpe, friske kalde luften. Jeg synes det er vakkert med det fine, høstlige fargespillet i alle buskene og trærne, og synes det er kjempekoselig å tusle gjennom et mørkegrønnt, rødt og gulig teppe av fallne løv, en mørk og kjølig høstkveld i oktober. <3

Jeg kan nesten ikke vente til temperaturen synker enda litt mer, og jeg for alvor må ta fram alle høst- og vinter-klærne som har vært stuet vekk på loftet. Jeg gleder meg sånn til jeg nok en gang kan gå med store angora- kashmir- eller ull-skjef, store luer og votter med fleece-for, mine elskede UGG sko, og en svær og boblete, foret/vattert parkas, som får meg til å se ut som en trillende rund og liten rosinbolle! <3

Jeg elsker å gå tur i kveldsmørket, litt lenger opp i høyden, og titte ned på byen min, som der oppe fra virker så fredelig og stille. Nesten som om tiden er visket bort, og alt står stille (iallfall for en liten stund). Jeg kan bli stående ganske lenge og bare stirre utover byen, se på alle lysene fra hus, gatelykter, biler og annonnse-skilt. Det likner en krysning mellom lighter-teppet på en live-konsert, og alle lysene i de små, søte husene i pepperkakebyen. Det er et vakkert skue, og en utsikt som varmer et (snart) 29-år gammelt hjerte. <3

Og sist men ikke minst, jeg går allerede og tripper utålmodig rundt og venter rastløst på at temperaturen omsider skal synke til godt under nullpunktet. Venter forhåpningsfullt på at islagte vann igjen skal bli trygge, og at kunstis-banen utendørs omsider skal åpne og nok en gang gi stor og etterlengtet glede til alle små og store skøyte-entusiaster i Bergen.

Kvelds-utsikt fra stuevinduet..:

Jeg synes alt blir så mye mer koselig og "intimt" med en gang høsten banker på døra, og mørket for alvor har senket seg over byen vår. Jeg får et skikkelig "snuggle"-humør, og får ikke nok av koselige hygge-kvelder inne i den lille stua vår, med fyr på peisen og tente lys i hele leiligheten.


Det kommer til å bli mye inne-kos fremover; gode middager med rolig, dempet belysning. Lese en god bok i stress-lessen eller i sofakroken, med fyr på peisen, og hjemmelagede, nystekte boller og fyldig, rykende varm kakao med krem. Masse leking, kosing og slumring med puser og kaniner, og masse filmtitting, liggende i typen sin armkrok, med cola, popcorn og en "liten" skål med godis. <3Denne helgen var intet unntak (innekos-messig). Ettersom jeg ennå ikke er helt bra av forkjølelsen, ble det en skate-fri uke og en rolig helg, preget god mat og filmkos i sofakroken.

Av en eller annen grunn, får jeg alltid lyst på noe salt eller sterkt krydret mat når jeg er forkjølet (antagelig fordi det er det eneste som gir et minimum av smak! hihi). Så denne helgen har jeg sannsynligvis fått tre-dobbel dose av maksimum anbefalt daglig salt-inntak (hiii); Torsdag slengte jeg noen meksikanske kyllingklubber med chilli i ovnen, og dynket dem i sterk bbq-saus før de på magisk vis forsvant "svupp" ned i magan. Fredag laget jeg kjøttsaus med en sterkt krydret tomatsus (noe som endte med at jeg våknet flere ganger påfølgende natt, ihjel-tørst og med intense hostekuler). Lørdag laget vi Tikka Masala (og denne gang var jeg svært tilbakeholden med krydder-bøssa!!). ;)

Tikka-saus fra Uncle Bens..

Får aldri nok av Tikka Masala.. Namm!!

Ris til kjæresten (jeg liker hverken ris, spaghetti eller pasta !!)..:

Nan-brød med koriander og hvitløk..:


Søndagskvelden har gått med til filmkos med tortillachips og salsadip.


<3

6 kommentarer:

Vestfoldgirl sa...

Selv om jeg ikke er så glad i høsten, så har den sin sjarm. Det er koselig å sitte inne med stearinlys og kose seg under et pledd. Men litt av grunnen til at jeg ikke liker årstiden som kommer er at jeg fryser hele tiden, uansett hvor mye klær jeg har på, så jeg liker best sommer og varme! Men skjønner jo du liker vinteren du som er ei skøyte-jente ;)
Sv: Fått hvilt meg litt i helga, det var godt!! Om jeg er klar til en ny runde med skole og jobb, det spørs!! hehe!!

Anne C. sa...

Ja, der sa du det ene som kanskje jeg også synes er bittelitt negativt. Jeg er fryyyktlig frysete jeg også, og har vanskelig å holde på varmen selv med boblete parkaser, ugg-sko og stvære snood-skjerf.

Merkelig nok fryser jeg sjelden når jeg skater ute vinterstid (selv om jeg da har mindre klær på enn når jeg går rundt ute ellers). ;)

Føler man seg noengang klar, mon tro..?? ;)
Jeg føler meg iallfall ikke helt klar for "comeback" på labben etter forkjølelsen. :S Men det er vel bare å hoppe i det..

motionocean sa...

Jeg synes det er godt med mørket, for da får man SOVE, men når man er litt mørkeredd... Hihi ;) Og det er så kjiiipt når det er en sånn mellomting mellom varmt og kaldt; for kaldt til å gå i sommerklær men for varmt til å ta frem dunjakke -surmunn-

Vestfoldgirl sa...

SV: Jeg vil absolutt anbefale Brandos. Det er vel i hvert fall Skandinavias største sko-nettbutikk! De har enormt stort og bra utvalg og sender skoa fort. Det paret jeg sendte tilbake gratis, hadde jeg betalt med kort, og jeg får de pengene tilbake på min konto - no problem!! Hvilken nettbutikker kjøper du sko i?!

Katrine sa...

Ser ut som dere har en veldig fin utsikt i hvertfall!! :) og det så superkoselig ut der <3

Jeg liker høsten, så lenge den ikke er våt! Og det eneste jeg gleder meg til med vinteren er å bruke de nye klærne og skoene mine! :p haha

Marit sa...

Jeg elsker høsten! Det er så koslig synes jeg :)