mandag 20. januar 2014

På`an igjen.. =)


Jeg får vel starte årets første blogginnlegg med å si et litt forsinket "Godt nyttår alle sammen"! =)


Jeg både leser og hører om så mange flinke folk som har startet det nye året med å bli et nytt og bedre menneske..

Jeg på min side har allerede klart å bryte en hel haug av nyttårsforsettene mine..  

* Blant annet har jeg shoppet en hel del allerede (selv om jeg lovet meg selv at jeg ikke skal shoppe så mye i år, hehe). Dog en del fornftige kjøp, om jeg skal være ærlig og si det selv (og riktignok ble en del klikket hjem i posten før nyttår, så da teller vel det ikke helt..??)..  hehe ;) Diverse innkjøp får jeg vel vise i et senere innlegg.. =)



*  Jeg er fortsatt en like dårlig og sporadisk blogger (selv om jeg lovet meg selv at jeg skulle bli litt bedre på dette området også). Tror jeg bare blir nødt til å innse jeg aldri kommer til å bli den typen blogger som standhaftig oppdaterer bloggen sin jevnlig, hver eneste dag e.l.. ;) 

*  Jeg har ikke "fikset" på meg eller vært på "EU-kontroll" enda.. Dvs, jeg har enda ikke mannet meg opp til å hverken bestille tannlegetime, frisørtime eller time hos optikeren..  :-S Tannlegebesøk og frisørbesøk er noe av det verste jeg gjør, fordi jeg alltid kommer nærmest grinende ut igjen der fra og mange hundre ( eller tusen) kroner fattigere.. *Hjelp!* Og jeg gruer meg like mye til hva optikeren evt. finner ut når han undersøker de trøblete øynene mine.. det siste jeg ønsker er beskjeden om at jeg må begynne å bruke briller permanent (ja, de har jo linser, men jeg har veldig trøblete øyne med skjeve hornhinner, og dette + linser er visstnok en ganske vanskelig og lite optimal kombinasjon).. Men, jeg kan jo desverre ikke utsette alt dette i evigheter heller (da blir jo alt bare vondt verre, - flere hull, styggere hår, og dårligere syn) så det er vel bare til å hoppe i det.. :-/



*  Jeg skulle jo egentlig begynne å øvelseskjøre. Men da må jeg først ta førstehjelpskurs + mørkekjøringskurs. Det skulle jeg jo egentlig ha tatt for lengst. Men det kommer alltid noe i veien. Jeg blir syk. En av de to andre farmasøytene blir syke (og det er nok til at jeg må ta annenhver stenge-og åpnevakt, som igjen gjør det helt klin umulig å gå fra jobben tidiligere, og da kan jeg bare glemme å rekke disse kjøre-kursene). Så øvelseskjøringen står fortsatt på vent enda.. :-/



* Jeg har ikke fått trent i det siste (selv om jeg lovet meg selv at jeg skulle trene oftere i år).. Siden jobben kolliderer med åpningstidene i ishallen, har antall timer på isen desverre blitt betydelig redusert det siste året. Selv om jeg liker å løpe på mølla, styrketrening, svømming osv, er det jo skøyter jeg liker aller aller best, og jeg må ærlig innrømme at pga snevre åpningstider, føler jeg at skating på en måte har blitt "røvet bort fra meg" og "ufrivilllig tatt fra meg", om dere skjønner hva jeg mener, - og dette har gjort meg frustrert og gitt mye mismot. =( Så jeg må finne andre treningsalternativer, enten jeg vil eller ikke. Men jeg har jo skjønt at det er sånn det må bli fremover, så da får jeg bare hoppe mer over på andre treningsformer og med tiden prøve å bli like glad i disse som i skating (selv om jeg innerst inne ikke tror at dette er mulig, hehe). 



Men fjordårets reduserte treningsmengde skyldes minst like mye omstendigheter og tilfeldigheter, som min manglende entusiasme og selvdisiplin.. ;) Jeg har vært en del syk det siste året, og spesielt i det siste, bl.a. kraftig omgangssyke + influensa i høst, migrene anfall (senest nå i romjulen), en lettversjon av omgangssyke lille nyttårsaften / nyttårsafen, - og sist men ikke minst, - jeg har innviet det nye året med halsbetennelse + bihule-trøbbel i halvannen uke nå.. Da sier det seg selv at hyppigere og optimal trening blir vanskelig med alle disse anfallene og infeksjonene.. Så selv om jeg går med skøyteabstinens og nærmest tripper av treningslyst, blir jeg pent nødt til å bare ta det med ro, lytte til kroppen, og vente til jeg har blitt ordentlig frisk igjen.. Må si jeg begynner å bli kraftig lei nå, det er veldig kjiipt å gå rundt og være syk så ofte.. Føler at jeg knapt har kommet til hektene igjen, før jeg blir syk på nytt.. *Oppgitt!* 

I uka som var, karet jeg meg på jobb til tross for lavgradig feber, slapphet / nedsatt allmenntilstand,  tap av stemme (!), og hosteanfall som fremkalte både tårer og brekninger.  Som så mange ganger før når jeg har vært syk og likevel dratt på jobb, hagler det inn med mange morsomme, og til dels ganske pinlige kommentarer.. 


Ei tøtte med kuldegysninger og oppunder 40 i feber.. ;)

Når folk kommenterer at jeg kanskje bare burde holdt meg hjemme, føler jeg nesten som om det er Svartedauden jeg kommer dragende med, og ikke en "vanlig" infeksjon.. Og når folk som skal hente Cosylan kommenterer at jeg definitivt hadde hatt mye mer bruk for Cosylanen enn dem selv, jo da begynner det å bli litt flaut, synes jeg. Situasjonen blir ikke noe bedre når folk begynner å smile og le, fordi jeg står og prater og prøver å gi informasjon, uten at det kommer så mye som et lite piiip ut av kjeften min engang, bare en svaaak hvisking som knapt kan høres i det hele tatt. Det er da man plutselig forstår hvor mye stemmen har å si i jobben på apoteket, og hvor funksjonshemma man egentlig blir når man ikke kan snakke! ;) Jeg var ikke mye til bruk i disse stemme-løse dagene nei! Ikke kunne jeg ta telefonen, for de i den andre enden hverken hørte eller skjønte et kvekk av det jeg fortvilet og desperat prøvde å si. ;) Ikke hørte kundene i resepturen så mye mer heller, så det endte med at jeg måtte stå i bakresepturen hele dagen og ta kontrollene der..  Følte meg veldig unyttig og overflødig for å si det sånn! ;)

Akkurat nå får jeg de kraftigste hosteanfall bare av å gå fort opp trappene til leiligheten. Og løper jeg for å rekke bussen, hoster jeg så jeg brekker meg og mageinnholdet skvulper bak i drøvelen.. :-/ Så dette nyttårsforsettet med trening får jeg heller gi meg selv litt tid på og se hva som skjer når jeg er blitt noenlunde frisk igjen og formen kommer seg litt..).. 


Som en buffer til alle de brutte nyttårsforsettene, er det iallfall ett nyttårsforsett der jeg foreløpig ligger litt bedre an ( hele 3 uker inn i det nye året, haha)..:

*  Jeg har hatt et mer stabilt humør.. ;)  I 2013 hadde jeg veldig mye innestengt sinne, frustrasjon og aggresjon inni meg, og det kom til uttrykk gjennom et nesten skremmede lunefullt og ustabilt humør.. Nå som 2014 har begynt, føles det litt som om denne aggresjonen har sluppet taket, og jeg føler jeg har mer "fred og ro" inni meg (om dette gir noen mening??), noe som har resultert i at jeg hittil har følt meg mer avslappet, glad og lykkelig, og generelt vært i litt bedre humør enn ellers (muligens det har litt med at jeg har vært syk og så slapp at jeg ikke har orket noe som helst, og dermed fått et litt nedtonet, dempet humør, hehe, - men jeg velger å tro at all den aggresjonen som den gang bygget seg opp inni meg, nå har begynt å sublimere..).. =)  



Hvilke nyttårsforsett har dere..?

2 kommentarer:

vestfoldgirl sa...

Godt nytt år!
Har du begynt året med å være syk igjen :((( uff. Er det fordi det kommer syke kunder på apoteket og smitter deg eller?? Får håpe du kan holde deg litt frisk framover nå da!
Tannlege er forresten noe jeg går til hvert år. Jeg har fått en kjempefin tannlege og de ringer meg en gang i året og setter opp time til meg. Jeg hater å gå til tannlegen, men gjør det heller årlig istedenfor å ende opp med store problemer! Det kan bli både dyrt og vondt. Så jeg anbefaler deg å ta en tur til tannlegen! Frisøren er det ikke så farlig med :)

Anne C. sa...


SV, Vestfoldgirl: Ja, jeg skylder delvis på de smittsomme apotek-kundene.. Spriter meg så godt jeg kan, men det ser ikke ut til å hjelpe noe særlig.. hehe ;)

Pleier å gå til tannlegen hvert år jeg også, men i år har jeg utsatt det litt, hihi ;) Det er noe av det desidert verste jeg gjør! :-S