fredag 11. mai 2012

A is for.. Anxiety


Jeg fikk A !!! =D  Wheehee!! =D


Åh, så utrolig lettet jeg er nå!!! Jeg var kjemperedd for at jeg skulle stryke på eksamen (og håpet bare på å stå), og så fikk jeg toppkarakter! haha ;) Jeg trodde først ikke på det, så sensor måtte gjenta karakteren for meg. Jeg hadde muntlig eksamen som begynte kl.9 og varte i 45 minutter. Jeg var sikker på at det kom til å bli de lengste 45 minuttene i hele mitt liv! Men det gikk kjempefort!!


Jeg fikk utlevert et ark med kun et (bredt) spørsmål som jeg skulle besvare. Jeg fikk spørsmål om hvilke legemidler som hemmer blodplatene, hvordan de virker osv. 


Etterpå skulle jeg trekke ut to av fem - seks ark, og besvare spørsmålet som stod på hvert av disse to arkene. Men det viste seg at jeg hadde svart så mye på det første spørsmålet, at jeg allerede hadde svart på de to andre spørsmålene også. Hihi. 


Helt på slutten fikk jeg et par tilleggs-spørsmål om to andre emner også, og så var sensor fornøyd, og tiden plutselig omme. Da hadde jeg pratet 45 minutter  i strekk (!). =S

Jeg ble bedt om å vente ute på gangen, og selv om det sikkert bare var snakk om 5-6 minutters ventetid, føltes det nesten som en evighet. Jeg stod og rykket med foten, fingret nervøst med snorene på jakken min, svelget hardt og tenkte at "har jeg strøket nå?? Please, please, pleeease la meg stå på denne eksamenen!". Så åpnet døren seg, og jeg ble bedt om å komme inn og  q"få dommen"nq. (Jeg ble ikke akkurat mindre nervøs av måten de ordla seg på!!!).


"Nå, hvordan føler du at det har gått?" spurte sensor. 
"Eh.. jo, jeg håper jo at jeg har bestått" svarte jeg. 
"Hva er første bokstaven i alfabetet..?" spurte sensor videre. 
"A ..?" svarte jeg (i et spørrende tonefall som om jeg slettes ikke var sikker på at A virkelig er første bokstav i afabetet). 
"A ja, - det er det du har fått!" smilte sensor.


 Det gikk helt rundt for meg. 


"Hæ..??" stotret jeg. 
"Du har fått A!" gjentok sensor. 
"Tuller du..?!!?.. Jeg var kjemperedd for at jeg kom til å stryke!", svarte jeg, og sensor begynte å le.


Jeg har hatt skikkelig eksamensangst de siste dagene, og vært så stresset og nervøs at jeg ikke har klart å lese skikkelig. I går toppet det seg selvfølgelig med magebesvær (dvs. diare/ løs mage, småkvalme og magesmerter). Med uvel mage og tynnslitte nerver er det så og si umulig å sove,  så jeg ble sittende oppe til klokka 4 på natta og lese (lettere panisk) i pensumboka. 


Jeg la meg nedpå i 4-tiden og hvilte / døste av til klokka 7 på morgenen, før jeg "spratt" opp igjen og leste videre til klokka halv 9. Jeg var såvidt en kjapp tur innom badet med den trøblete magen min, før jeg løp ut døra og ned til undervisningsbygget ved sykehuset. Jeg sov med sminke på, og løp rett ut døra, uten å fikse på mascaraen gang (jeg så sikkert ikke ut, haha).


Nervene mine står ennå i høyspenn, selv om jeg har fått karakteren min og alt er over. Jeg burde være stuptrøtt, men sove klarer jeg ikke, fremdeles med et hamrende hjerte som ikke vil slå seg til ro, og uvel trøble-mage som kniper og rumler faretruende høyt.

Jeg blir alltid veldig nervøs før en eksamen (uansett hvor godt eller dårlig jeg kan pensum osv). Det går ganske mye utover lesingen (og eksamen forøvrig) når jeg får slik "eksamens-panikk".


Jeg kan sitte og lese en setning 10 ganger, uten å huske hva jeg egentlig har lest. Det føles som om hjernen er et overfyllt beger, hvor alt pensum-stoffet jeg leser bare renner over, og ut av begeret igjen.


Jeg blir rastløs, og klarer ikke å sitte i ro lenge av gangen. Jeg får plutselig for meg at "alt annet i verden" er viktigere enn å lese (f.eks. husrengjøring, sortering av gamle kvitteinger e.l), noe som antaglig er en slags forsvarsmekanisme, hvor jeg fortrenger den nært forestående og svært så ubehagelige eksamenen. 


Hjertet / pulsen min slår kraftig og hurtig, jeg blir nervøs og skvetten, og fryktelig snopesyk. Jeg klarer ikke å slappe av, spenner kroppen, og får påfølgende hodepine, nakke- og rygg-smerter. Noen ganger får jeg også kvalme, magesmerter, løs mage og diare. 


Jeg føler at denne eksamensangsten ødelegger veldig mye for meg, og jeg misunner virkelig dem som klarer å holde hodet kaldt, og være noenlunde rolig og avbalansert i slike situasjoner. Jeg får jo nesten helt sammenbrudd! :$


Jeg har gruet meg veldig til denne eksamenen, særlig fordi dette var en muntlig eksamen (jeg har aldri hatt muntlig eksamen før!), og fordi det at på til var den siste "ordentlige" eksamenen i stuidiet mitt (hvis man ikke regner avsluttende presentasjon av masteroppgaven). Jeg blir så nervøs og stresset, at jeg rett og slett stresser meg syk! :$  Men i dette tilfellet var det jo verdt det da.. ;) Hva ofrer man ikke for farmasien..??  haha ;D

Jeg er helt matt nå, men samtidig veldig lettet over at eksamenen er over. Dønningene av eksamensangsten sitter fremdeles godt i, men samtidig er jeg hoppende lykkelig over å ha bestått (og at på til fått en god karakter!). =)


<3

13 kommentarer:

Vestfoldgirl sa...

OHHHH GRATTIS!!!! :) Så utrolig bra!! Det var sikkert vel fortjent :) Jeg kjenner godt til angsten før eksamen og særlig muntlig. Jeg er nær sammenbrudd hver gang. Men jeg klarte å få A på RLE eksamen, og det var helt uvirkelig, jeg trodde sensor sa feil til meg!! Men fy søren for en god følelse det er å få lønn for strevet!

motionocean sa...

GRATULERER SÅ SUPERDUPERMYE!!! DET er prestasjon, det!

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Tusen takk Anne C :)
Dette høres jo veldig bra ut :) Flink er du <3

Vestfoldgirl sa...

Sv: Ja det er veldig rart å skulle ut i arbeidslivet etter tre år på skole. Nå har jeg jo jobbet ti år før jeg begynte på skolen, så det er ikke ukjent for meg å jobbe, men det er et nytt yrke og det er skummelt! Er spent på intervjuet..jeg er ikke særlig flink til å svare på sånne spørsmål, men får gjøre det jeg klarer!! Så kjedelig at det er vanskelig å få farmasøyt jobb i Bergen. Jeg kjenner følelsen...derfor jeg søker i Oslo, men det er ikke noe særlig med så lang pendlervei.
Kan forresten absolutt anbefale en tur på operaen og se litt ballett. Askepott var nydelig og i tillegg veldig morsom til tider med de stesøstrene! Det er jo fint for deg som er skøyteløper, å se litt dans :)

Marit sa...

Hurra! Gratulerer så mye :D Tipper du er kjempe glad :D Flinkis :D

Hilde sa...

WOW!! Gratulerer kjempemasse! Det er en herlig følelse å være ferdig med eksamen, og ENDA bedre når man får en A! Denne fortjente du, etter alt strevet med lesingen:)

SV: Det er veldig moro å drive i hagen, men også veldig vanskelig. Det er nok noe vi ikke er veldig gode på, men vi prøver! Vi koser oss begge to, hvertfall:)
Ja, det er utrolig hvor mye det gjør med en god tur! Man får tenkt gjennom enkelte ting, eller ikke tenkt i det hele tatt. Alt etter man vil selv:)
Håper du hadde en fin 17. mai:)

Hilde sa...

SV: Takk for herlige tips!
Jeg har ikke tenkt å ha smykke til. Tror det blir litt krasj i forhold til blomstene. Jeg satser heller, som du sier, på øredobber.
Dette var flotte sko, jeg likte veldig godt nr 1! :) Det er et innebryllup, så jeg slipper at hælen forsvinner nedi jorda!:)

Hilde sa...

SV: Tusen takk! Det var hyggelig å gøre, Anne C:) Jeg er i skyene for at jeg fikk tak i den!:) jeg har til og med drømt om den!! Hehe.
Den passer perfekt til et sommerbryllup, og jeg gleder meg til å bruke den!:)

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Takk! =) Jeg også trodde at sensor sa feil, og hun måtte gjenta det 2 ganger til før det gikk skikkelig opp for meg. ;) Helt uvirkelig, men herlig følelse! =)

Jeg har alltid hatt veldig eksamensangst, men det toppet seg nok litt foran denne, så da var det veldig deilig å få så gode nyheter! =)

Anne C. sa...

SV, Motionocean: Takk! =) Ja, i og med at jeg trodde jeg skulle stryke, må jeg si at resultatet var over all forventning! ;)

Anne C. sa...

SV 2, Vestfoldgirl: Ja, det har ikke vært mye ledige farmasøytjobber i Bergen den siste tiden, så tviler på jeg får fulltidsjobb på apotek rett etter at jeg er ferdig. I så fall får jeg prøve å få meg noe på deltid. =S

Åh, jeg har SÅÅ LYST i opraen og se ballettforestilling!! Fortrinnsvis Svanesjøen, Nøtteknekkeren eller Askepott! <3

Anne C. sa...

Sv, Marit: Takk! =) Jeg ble hoppende glad, bokstavelig talt! hihi ;)

Anne C. sa...

Sv, HIlde: Takk! =) Ja, begynte å bli litt lei på slutten, etter å ha sittet i nesten 2 uker og lest. =S

Bra å høre at det ikke bare er jeg som dømmer om nydelig kjoler og sko.. hihi ;)