tirsdag 26. april 2011

Plastic Fantastic


I det siste har jeg pakket beina veldig ofte inn i plastikk.. :

What the hell is she doing..??!!?? ;)

Etter en lang sesong med skating i fuktige, lite pustende og svært så ettersittende skøytestøvler, sier det seg selv at føttene får gjennomgå; Hammertær, bunions, haglunds hæler, gnagsår, hard hud og sprekker er ofte bare toppen av isfjellet for en skate-entusiast.

Faktisk er det et eget ordtak som sier "The better the skater, the worst the feet" (= Jo bedre skater, jo verre føtter).


Men ingen regel uten unntak sies det; Jeg har desverre ganske traumatiserte og kronisk frustrerte føtter, men jeg er likevel en skikkelig Bambi ute på isen! ;)

Så mye juling som skate-føttene våre får gjennomgå (både i skøytene på isen og i pic-skate`ene på asfalten), fortjener de virkelig å bli brelt med og dullet litt med også innimellom! =) ... ;

La føttene få en grundig vask, enten med en laang varm dusj eller et forfriskende fotbad..

La føttene få lufttørke på et mykt og deilig håndkle..

Se over føttene, og behandle problemområder med hard hud, sprekker, flisete neglebånd o.l..

Smør føttene inn med en god fotkrem, fotsalve eller massasjeolje. Mine favoritter er.. :

Versus Time for pleasure, parfymert massasjeolje fra Versace. Litt dyr, men den lukter aldeles himmelsk godt!! .. ;

Intensiv fotkrem fra Aco. Denne bruker jeg ganske ofte. Den er grei til hverdagsbruk, har en passe tykk konsistens, og trekker lett inn i huden. ;

Mykgjørende fotkrem fra Aco. Denne bruker jeg også en del, men helst om kvelden, siden den har en kamfer/mint/peppermynte-liknende lukt (tar jeg den på om morgenen, føler jeg jeg går rundt hele dagen og lukter pepeprmynte, hehe). ;

Hånd og fot butter fra Body Shop. Denne er kjempegod!! Jeg har den ikke selv desverre (ikke ennå iallfall), men mamma og tante har den, og de synes den er helt fantastisk. Den er litt dyr, så foreløpig har jeg bare "lånt" den litt når jeg har vært på helgebesøk ute hos mamma og pappa, hehe.. ;

Denne har jeg heller ikke skaffet meg ennå, men jeg har fått noen prøve-poser på den av min mor. Denne er helt fantastisk, føttene blir kjempemyke!.. ;

Denne er også veldig god om man har ekstremt tørre føtter med hælsprekker o.l. For min del synes jeg den blir litt for fet. Den har veldig tykk konsistens (omtrent som en salve), og kan føles litt "klissete" på huden. :

Bruk et fot kit med neglebørste, neglersaks, fotfiler, neglefiler, neglebåndsskyver/neglebåndspinner og tåskillere for neglelakk: Børst, klipp og fil tåneglene, fil vekk den harde huden under føttene, "skrap" og skyv neglebåndene forsiktig tilbake. :

Masser tærne og føttene grundig. Vær gjerne litt mer hardhendt dersom du er kilen under føttene (..am I the only one with that ridiculous problem??..hihi). ;)

Pakk føttene godt inn etter at de er innsmurt med krem, salve eller olje..
..enten med plastikkfolie.. ;

..eller med tykke sokker..;

Jeg synes det er bedre å bruke plastikkfolie enn sokker, fordi sokkene har en lei tendens til å "absorbere" kremmer, salver og oljer. Resultatet blir klissete, kremete sokker og ikke fullt så myke føtter. (Nå skal det sies at jeg ikke har prøvd sokker som er laget spesielt for dette formålet. Det hadde antagelig funket mye bedre dersom jeg hadde brukt ordentlige "terapi"-sokker / "pedikyr"-sokker istedenfor vanlige tykke Hello-Kitty sokker, kjøpt på barneavdelingen på H&M! hihi ;) ..).

Jeg pleier vanligvis pakke føttene godt inn i folie, og deretter ta noen tykke gode sokker utenpå der igjen. ;) Man bør for øvrig ikke gå så mye rundt med denne innpakningen på beina, siden det omtrent kan sammenliknes med følelsen av å tråkke rundt i mykt smør, gele e.l (ikke at jeg noengang har tråkket rundt i hverken smør eller gele, men man kan jo tenke seg til hvordan det ville føles). En annen ting er at dersom man ikke har festet folien godt nok, tar det ca 3 steg før folien har forskjøvet seg og samlet seg i en liten ball nede i sokkene. Lite behagelig! hehe ;)


Anyway, once in a while sitter jeg altså med føttene innpakket i plastikk.

Resultatet..??

Lette, glade og supermyke føtter, - en stor kontrast til (og en hel verden borte fra) svette, stinkende, hardhudete, trette og frustrerte skøyte-føtter.


Pynt gjerne litt på føttene dine etter at kremmen, salven og oljen er trukket skikkelig inn. Gjør en siste finpuss på negler og neglebånd, tørk av med neglelakkfjerner (for å fjerne evt. rester av krem e.l.) og ta favoritt-neglelakken på tærne!..:
Spoil your feet and make them ready for summer! =)


Make your feet happy! =)


<3

Ingen kommentarer: