onsdag 24. oktober 2012

En *liten* belønning..


Som sagt i forrige innlegg, - Jeg har kjøpt meg en "liten" belønning (*kremt*) for å feire at jeg har fullført farmasistudiet og nå er ferdig utdannet farmasøyt!!  Jeg har leenge sagt at jeg skulle spandere på meg en litt dyrere belønning  den dagen jeg ble ferdig utdannet, en slags "premie" fra meg selv til meg selv (selv om fullført utdanning er en premie i seg selv også!!). =) Denne dagen fortonet seg før så uendelig langt inn i fremtiden, - men plutselig, så var den her!! 


Jeg har vært innom Vincci både titt og ofte, og hele tiden sett på Mulberry og Marc Jacobs vesker, som en dag skulle bli min etter fullført farmasi utdanning. (Riktignok klarte jeg ikke å vente med Marc Jacobs vesken, så den kjøpte jeg etter fullført 6-måneders praksis, hehe). Planen nå var derfor å se meg om etter en etterlengtet Mulberry. Men så har jeg havnet i det dilemmaet at akkurat den mønster/farge kombinasjonen jeg egentlig ville ha, ikke er å få tak i lenger (iallfall ikke her i Bergen). :-/ Så Mulberry`en har dermed blitt satt på vent inntil videre, mens jeg prøver å se om jeg kan få tak i den et annet sted (evt. analysere meg frem til hvilken jeg evt. skal velge dersom jeg ikke finner den jeg opprinnelig ville ha). ;)  Så da ble det ikke noen Mulberry veske på meg alikevel. I stedet kjøpte jeg meg noe annet, som jeg også har gått veldig lenge og sett lengselsfullt etter.. 


En Canada Goose Jakke!!!  Wheehee!!  =D


En Trillium parka, for å være mer presis..


I dyp marineblå, med sølv-hvit pels..


Jeg har faktisk gått i flere år og kikket på en slik jakke (!!)..Jeg har vært innom butikkene og prøvd på diverse Gooser utallige ganger.. Men for 1-2 år siden hadde de bare noen få modeller inne i butikken; bl.a. den originale Expedition Parka (som alle fjortisene labber rundt i), samt Solaris og Kensington parka. Jeg ville ikke kjøpe en Goose før jeg hadde prøvd alle modellene jeg likte (og ut i fra bildene fra nettsiden til CG, likte jeg Trillium mer enn de andre.. men denne hadde de selvfølgelig ikke inne i butikken..). I år, derimot..  =D


Det var egentlig bare tilfeldig at jeg stakk innom butikken, og etter 1/ 2 times Goose-beundring i prøverommet, kom jeg ut med en gediiigen handlepose (..og noen tusenlapper fattigere).. ;) Lite ante jeg om hvor mye styyyr det skulle bli med den jakka i dagene fremover.. ;)


Jeg kjøpte opprinnelig jakken min på Retro..Jakken jeg kjøpte, hadde gråbrun pels, slik de fleste andre Goose jakker har..Synes disse brune, tradisjonelle pelsene i utgangspunktet er veldig fine og fluffy. Men av en eller annen grunn, var nesten alle pelsene på Trillium jakkene mer ujevne og mindre fluffy (mens på Expedition parka`ene var de kjempefine). :-/Jeg prøvde flere jakker, og tok tilslutt den som hadde mest jevn og fluffy pels. Men etter mye prøving og nærmere inspeksjon hjemme, fant jeg ut at jakken likevel ikke var så dønn perfekt at den var verdt de 5600 kronene. Bl.a. var sømmen/strikken i ryggen litt usymmetrisk, og pelsen var litt ujevn og mye mindre fluffy på midten enn ut på sidene (noe jeg syntes så litt rart ut). Etterhvert som tiden for deponering holdt på å gå ut, fikk jeg en mer og mer urovekkende magefølelse, hvor intuisjonen min tilslutt fortalte meg at dette ikke var "den rette jakken for meg". Jeg gikk derfor innom Vincci for å se om denne butikken hadde Trillium jakker med litt finere pels på. - Og der fant jeg en jakke med en myk, jevn, og kjempefluffy pels, hvor pelsen at på til hadde en veldig unik og usedvanlig "sølv-hvit" / "is-prinsesse-hvit" pelsfarge.. Og der var det gjort.. Det ble et 2-timer langt "Elle-Melle-Deg-Fortelle.."-dilemma i prøverommet, med masse sammenlikninger, på-og-av med haugevis av jakker, og for-og-imot argumenter;

Hvit pels vs. brun pels..???  ;)Men etter en stund bet jeg meg merke i at jeg liksom ble gående litt ekstra lenge rundt i jakka med sølv-hvit / snø-hvit pels..  ;)Og selv om det er den brune pelsen som er den "tradisjonelle" Canada Goose pelsen, kjente jeg likevel at både hodet og hjertet sakte, men sikkert begynte å helle mer i retning av den sølv-hvite, fluffy pelsen..For sikkerhet skyld sendte jeg en haug med bildemeldinger til typen, broder`n osv for å høre hvilken de syntes var finest..  ;)  Og det kom enstemmig "Hvit pels" tilbake! hihi  ;) Så da klarte jeg endelig å bestemme meg tilslutt! ;)  Jeg la av den nye jakken med hvit pels, og dro bort på Retro for å levere tilbake jakken med brun pels. Der kunne de ikke gi tilbake pengene i kontanter, så jeg måtte vente til pengene var satt inn på konto dagen etterpå. Dagen etter gikk jeg innom Vincci igjen for å hente den nye jakken jeg hadde lagt av. 

 

En liten stund holdt jeg pusten, ettersom damene i butikken ikke klarte å finne igjen jakka, og et øyeblikk var jeg overbevist om at de ved et uhell hadde solgt jakken til noen andre *hyyyyl!*. Men så plutselig dukket den ene butikk dama opp igjen med jakken min på armen, og da var det nummeret før jeg satte i et lite hyyl, glad ble jeg! =D
Og denne gangen var jeg ikke i tvil; Dette var den perfekte Goosen!  Fin, symmetrisk søm i ryggen, ingen flekker e.l. på jakken, og sist men ikke minst, - en jevn og utrolig fluffy pels med en veldig spesiell og unik farge!  

Sjekk den fluffy pelsen! haha ;) 

Jeg ser nesten ut som en sånn Russer-dame (mangler bare Vodka`en og en St. Bernards hund med sprit-tønne).. haha ;)


Noe av det jeg liker aller best med CG Trillium, er at den er mer "nedtonet" og feminin enn CG Expedition Parka. ExP blir litt "voldsom" synes jeg, og hører mer hjemme på en hyttetur, langtur på fjellet e.l. Trillium har en mer feminin fasong, og kan fint brukes både på vei til jobb, trening, på fjellet osv. Synes Trillium er myye finere enn Expedition parka`en, som de fleste andre (spesielt fjortisene) synes å foretrekke.. ;) Jeg gleder meg sånn til jeg kan bruke den nye jakken!! =D  Går bare å venter på at temperaturen skal krype nedover! Foreløpig er det nok litt for varmt til å kunne gå med den enda, men den blir veldig fin å ha til senere ut på vinteren, spesielt de dagene jeg begynner tidlig på jobb, og må stå i halvsøvne og hutre og småfryse på buss-stoppet kl. 7 grytidlig om morgenen (men nå slipper jeg iallfall å fryse mer!!). =) I så måte er jakken et mye mer fornuftig kjøp enn en Mulberry veske (les;  prøver å rettferdiggjøre kjøpet mitt her!).. hihi ;)  Så nå håper jeg bare at minusgradene kommer for fullt!! =DElsker den nye Goosen min!!! hihi =D 

9 kommentarer:

motionocean sa...

Du er bra fin, du! Og du kler det, du! Det skal ikke være lett å velge rett, nei, og til en sånn pris må man jo være fornøyd! Canada Goose har ikke noe fint rykte, så jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om det, jeg!

Og du? Tusen takk for de utrOLIG fine kommentarene fra deg; Du skriver alltid så fint, og jeg blir glaaad, wiiihuu :D

Anonym sa...

Den så skikkelig god og varm ut!:) Fin var den og :D

Vestfoldgirl sa...

Åhhh misunnelig!!! Så fin den var :) Og det var jo et fornuftig kjøp da, noe man har bruk for. Jeg har alltid hatt lyst på Canada Goose jakke, for jeg ser for meg at den er så varm og god. Jeg fryser alltid og trenger noe varmt...men de koster jo en halv formue. Visste ikke at det var ulike fasonger, men den du kjøpte var kjempefin!! Kanskje jeg skulle prøve å spare til en sånn :)

Hanne sa...

Hehe...jenter og klær, for et styr ;)
Må si jeg ble litt skremt av at et merke som tar seg så godt betalt har ujevne sømmer osv..at pelsen er ujevn er jo en ting, det er jo et naturprodukt tross alt, men skjeve sømmer vitner om slurvete arbeid :/

Jakken var veldig fin og nett til tjukk vinterjakke å være! Jeg ville nok ikke lagt ut så mye for det merket, men det viktige er jo at DU er fornøyd :D

Her ble min første ordentlige vinterjakke en parkas fra Didriksons, kjøpt på outlet. Uten pels, men god og varm :)

Anne C. sa...


SV, Motionocean: Takk for det! Du har jo så fine, koselige innlegg! =)

(Uten å starte enda en nettdebatt om pels; Jeg er klar over at Canada Goose har fått kritikk mht dyre-oppdrett).

Ja, hvis man skal kjøpe slike dyre ting, bør man være 100% fornøyd og helt sikker før man kjøper (ikke for det, - jeg har fint stått i prøverom 1-2 timer tidligere også, - og da bare for å velge mellom en mørkeblå og mørkegrønn h&m-genser til 199,-).. hehe ;)

Anne C. sa...


SV, Infernito: Hadde den på da jeg var rett utenfor huset for å rope inn puse-prinsessene mine. Det var kaldt og surt ute (og det snødde / sluddet tidligere på kvelden), men jeg nærmest svettet inne i jakka, den var så varm og god! Så nå kan vinteren bare komme! =)

Anne C. sa...


SV, Vestfoldgirl: Fornuftig mht valg av "jakke over veske" ja! ;) Fornuftig mht prisen vet jeg nå ikke helt, hehe.. ;) Jeg er i grunnen ganske så enig med slagordet til Retro-butikken; "Det lønner seg ikke, - men det er verdt det!" ;) Ikke noe fornuftig pris nei, men synes likevel jakken er verdt hver eneste krone! Angrer ikke i det hele tatt, og hadde kjøpt den igjen, på flekken! Anbefales på det varmeste! ;)

Jakken er sinnsykt varm og god! (Nå har jeg ikke gått med den i 10 minusgrader ennå da, men jeg venter og håper på at kuldegradene kommer snart).

De har mange CG modeller i Bergen i år.. Trillium (den jeg har kjøpt), Montebello, Dawson, Victoria, Kensington, Solaris, og "den originale" Expedition Parka. Av disse syntes jeg Trillium var den desidert fineste. Solaris kommer på en god annenplass (dvs; jeg vurderer å kjøpe denne også en gang i fremtiden).. ;)

Anne C. sa...


SV, Hanne: Jenter og klær, for et styr ja.. Men MEG og klær.. det er rene kaoset!! ;)

Nå skal det sies at jeg er svæært kresen og veldig pirkete på småting (ikke ulikt andre farmasøyter?!? hehe), så sømmen på jakka var nok sikkert "ok" og i skjønneste orden for andre damer. Men jeg lot mitt kresne, kritiske, pirkete blikk fare over og "finkjemmet" hele strikken, som ble vurdert mhp "graden av vannretthet over ryggen", "symmetri i sømmene som går lodrett bortover gjennom strikken" osv. ;) Selv om strikken nok så helt fin og symmetrisk ut for "vanlige, normale folk", ble den ikke godkjent av den "små-gale farmasøyten" med kritisk falke-blikk!! (Jeg fant iallfall en jakke som var bedre, med plettfri strikk og en svært symmetrisk søm..).. ;D

Tvangstanker her, noen..?? haha ;D

Lillesmurf - Kari sa...

ÅH heldiggris.. Må innrømme at jeg er misunneig :)

SV: Ja det er mye jobbing, men heldigvis er jeg ikke evigvarende student.. "Bare" et og et halvt år igjen nå ;)
Synes dere må teste ut Netflix assa.. Jeg liker det veldig :D