mandag 15. oktober 2012

Jeg er Farmasøyt! =D


Den 06.09.2012 ca. kl. 14.45 var jeg offisielt ferdig utdannet farmasøyt! =D 

Den ene sensoren kom ut og hentet meg på gangen der jeg satt likblek, nervøs og gravalvorlig, og han ba meg komme tilbake inn i eksamens-lokalet for å få karakteren på master-eksamenen min. Jeg tror aldri at jeg har vært så nervøs i hele mitt liv (og det tror jeg han så også, for han sa "Du ser så alvorlig ut.. slapp av, det har gått fint"..). Det var da en liten trøst.. For måten han sa det på, understreket at jeg i det minste hadde fått godkjent masteroppgaven min og at jeg hadde bestått selve master-eksamenen. Likevel var nervene mine i høyspenn, og jeg tror jeg var i en slags "fight or flight" modus da jeg sank små-skjelvende ned på stolen foran sensorene. Den andre sensoren så mildt på meg, og hun sa..: "Du ser så preget ut. Ta det med ro, det har gått bra.".

Jeg fikk en C. Helt greit og gjennomsnittlig. Ikke en kjempebra karakter egentlig, men jeg var bare så uendelig kjempeglad for at jeg i det hele tatt hadde stått på eksamenen! Særlig tatt i betraktning av at jeg ikke klarte å konsentrere meg i det hele tatt under eksamens-forberedelsene pga bruddet med typen. Tatt i betraktning av at jeg var helt knust av sorg, uendelig trist, hadde kraftig hodepine hver eneste dag, og hverken klarte å spise noe,eller å få sove om natten, synes jeg egentlig at en C under omstendighetene var en akseptabel karakter. Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan jeg klarte å skrape sammen en noenlunde grei presentasjon, og hvordan jeg klarte å forsvare oppgaven min og alle de kritiske spørsmålene som kom, for jeg var rett og slett helt tom oppe i hodet og eide ikke et snev av konsentrasjon (kanskje ikke så rart etter 2 uker uten søvn og mat).Men jeg klarte på et vis å få hanglet meg igjennom presentasjonen. Jeg hater alt som heter foredrag og presentasjoner, det er det verste jeg vet, og min desidert svakeste side rent skole-messig. Så jeg hadde vel egentlig aldri de helt store forventningene mht presentasjonen. Etter en 30 minutters presentasjon, begynte grillingen (utspørringen), og i begynnelsen syntes jeg faktisk at det gikk ganske så greit. Men begynte kritikken å hagle. Jeg ble overfalt med kritiske spørsmål og innvendinger om oppgaven min, og på et tidspunkt trodde jeg faktisk at jeg hadde strøket på hele oppgaven, så mye som de kritiserte og pirket borti alt. Jeg ble bare mer og mer fortvilet, og hadde mest av alt lyst til å bare reise meg og gå fra hele eksamenen. Jeg ble derfor mildt sagt overrasket da de etterpå fortalte at jeg hadde bestått. ;) 

Merkelig nok ble det et slags "antiklimaks" å få karakteren. Jeg hadde trodd at jeg skulle reagere med å boble over av begeistring, hyyle av glede og nærmest hoppe i luftige svev bortover gangen (slik jeg gjorde da jeg fikk A på eksamen i spesialpensum). Men jeg følte meg egentlig bare helt "tom" og nærmest likegyldig innvendig. Helt tom for energi og krefter. Jeg kjente hvor ihjelsliten jeg faktisk var, og kunne bare ane et svakt, lite suuug i magen av glede og lettelse over at alt stresset med master og skole nå var over (eendelig!)..

Etter sensuren, fikk jeg vite av sensorene at B-karakteren glapp akkurat, noe jeg synes var kjempe-irriterende og som jeg gikk og ergret meg over litt i ettertid. Skal jeg være helt ærlig, synes jeg at det var ganske unødvendig av dem å si dette. Hvilken nytte gjorde det for meg..? Ingenting! Kunne de ikke bare ha holdt det for seg selv..?!! *Grrrh* :-&  Men men.. Pytt sann..

Jeg tror ikke det gikk skikkelig opp for meg at jeg faktisk var ferdig utdannet, før ca. 2-3 uker etterpå.. ;) Jeg måtte stadig logge meg inn på studentweb`en for å sjekke at karakteren på masteroppgaven faktisk stod der ennå, og at jeg ikke hadde sett syner da jeg klikket meg inn på vitnemålsgivende kvalifikasjoner.. ;)Etter at jeg fikk karakteren på master-eksamenen, fikk jeg utdelt et skjerf fra universitetet.. ..og en pin/nål med UiB sin logo og den karakteristiske UiB-uglen.. hihi ;)..pluss en gedigen blomsterbukett fra labben.... som jeg strevde noe fælt med å finne en vase til som passet.. ;)Jeg fikk eksamensgave / ferdig-utdnnet-farmasøyt-gave av mamma, pappa og broder`n..  =)Et smykke-stativ (ikke med på bildet), smykke og forebyggende spesial-krem til de stakkars skøyte-føttene mine.. ;)..og så det søteste kortet da.. =)   "Din Farmasøyt!" haha ;) Det er det de kaller meg om dagen.. ;)  I helgen som fulgte, feiret jeg fullført mastergrad og 5-årig farmasi-studie med en tur på Egon! =D  Elsker skalldyrs-coctailen deres, med tilhørende Flaguette-brød.. Naammm!! =DTypen bestilte seg biff som vanlig..


..mens jeg bestilte en mildt sagt over-modifisert blackened chicken meny.. endret på til det nesten ugjenkjennelige (stakkars han fløtepuusen som tok i mot bestillingen fra meg!..  ; 

"Nr 61..   uten ris..  Og enten salat eller grillet paprika / tomat / gulrot istedenfor grønnsaker/brokkoli osv.. UTEN sopp / champignon..  Og kyllingen osv må IKKE komme borti sopp eller sopprester, siden jeg er allergisk!!!.."  

-  Jeg må være verdens verste, vanskeligste restaurant-kunde å ha med å gjøre.. Ever!  ;)Men jaggu fikk jeg kylling-retten som jeg ville ha den (det skal sies at jeg spurte veeeldig peeent da..).. ;) En gullstjerne til Egon for veldig god service (og den beste kyllingen i hele verden!). =DOg.. Jeg har kjøpt meg en "liten" belønning (*kremt*) for å feire at jeg har fullført farmasistudiet og nå er ferdig utdannet farmasøyt!!  Jeg har leenge sagt at jeg skulle spandere på meg en litt dyrere belønning  den dagen jeg ble ferdig utdannet, en slags "premie" fra meg selv til meg selv (selv om fullført utdanning også er en liten premie i seg selv). =) Denne dagen fortonet seg før så uendelig langt inn i fremtiden, - men plutselig, så var den her!! 


 Kan dere gjette hva jeg har kjøpt..??  =D

13 kommentarer:

Hanne sa...

Her ble det mye på en gang :O
Jeg nøyer meg med å si at det er GODT at alt har ordnet seg, fy flate.. Og gratulerer så mye som ferdig utdannet! Det må du (og jeg :P) leve på leeenge nå! Veilederen min sa nemlig det at det er viktig å huske på nettopp det en stund og ikke bare kjøre på videre, og det er jeg helt enig med han i :)

Jeg tror du har kjøpt en Mulberry :D

Tore sa...

Grattis med ferdig utdannelse! :) Vært en stund siden sist nå.

Vestfoldgirl sa...

GRATULERER!!! Så utrolig bra, du har vært superflink! Tenk fem år med studier er over og du er ferdig farmasøyt!! Det må være en god følelse og jeg synes du skal være fornøyd med karakteren, med tanke på alt annet som foregikk i livet ditt da. Jeg var kjempeletta av å være ferdig etter tre år, mens fem år ferdig må føles utrolig godt!! Hva har du unnet deg? Jeg aner ikke hva slags butikk det er...kanskje sko?? :)

motionocean sa...

Vet du, jeg føler at vi er veldig like på det skolemessige!! Jeg ville også blitt overraska over å faktisk klare å skrape sammen noe etter noe sånt, men allikevel bli litt... tom etterpå. Både fordi en vet at det endelig er over, men også fordi man vet at hadde ikke omstendighetene vært som de var, ville man klart toppkarakter uten stress (sånn, litt overdrevent).

Synes du feira det bra, jeg! Og karakteren har vel ikke så mye å si, så lenge man består, har det det???? GRATULERER så mye!!! Stor klem fra meg <3

Lillesmurf - Kari sa...

SV. Ja jeg vet ;) Viktig å kose seg litt ekstra i helgene <3

Anonym sa...

Gratulerer så mye! DU er flink :D Bra feiring;)

Anne C. sa...


SV, Hanne: Ja det har vært mye på en gang, så nå håper jeg det blir litt roligere fremover.. =S

Takk for det! =) Ja, vi bør prøve å "sveve" så lenge som mulig nå på gleden og lettelsen over å være ferdig utdannet!

Det er fort gjort "å sette en pin i det", og "jakte" videre på nye mål i livet, og "bli dratt med i dragsuget" av mye jobb, stress, FarmaPro5 og klagende kunder ;)

Da er det viktig å opprettholde "nyutdannet farmasøyt"-følelsen, som en motvekt til alt det andre! ;)

Anne C. sa...


SV, Tore: Tusen takk! =) Ja, er lenge siden sist nå. Jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til annet enn skole og jobb de siste ukene. :-/

Hvordan går det med deg da..?? Noe nytt fra Østlandet..?? =)

Anne C. sa...


SV, Vestfoldgirl: Tusen takk! =) Ja, det er en herlig følelse!! Jeg var så ihjelsliten rett etter eksamenen, at aalt bare føltes helt tomt og likegyldig. :-/

Det er først nå, flere uker etterpå (!!), at det virkelig har sunket inn og jeg virkelig føler stor glede og lettelse over å være ferdig med utdanningen! =)

Anne C. sa...


SV, Motionocean: Tusen takk! =) Jeg hadde vel riktignok ikke fått toppkarakter uansett hva omstendighetene hadd vært, hehe ;)

En laboratorie-rettet masteroppgave er omtrent helt umulig å få A karakter på.. men det irriterer meg ennå at B-karakteren hang og dinglet rett foran nesa på meg, - og så glapp den, - aaaakkuraat!! ;) Men for all del, så lenge jeg fikk bestått, var jeg jo fornøyd! =)

Anne C. sa...


SV, Lillesmurf: Ja, føler det er først i helgen når jeg har fri, at jeg virkelig klarer å kose meg skikkelig med maten. Synes det blir litt mer "stress" i ukedagene, når man jobber og har mye annet på agendaen.. =)

Anne C. sa...


SV, Infernito: Tusen takk! Håper det går bra der ute på Hagavik, og at du trives! =)

Tore sa...

Du får sjekke mail for en kort statusrapport fra Østlandet ;)