lørdag 28. april 2012

Min Lille Drømmeverden


I perioder sover jeg svært tungt, og husker ikke noe fra natten som har vært. I andre perioder sover jeg mer urolig, og når jeg våkner, husker jeg ganske mye av det jeg har drømt. 


Ofte har jeg mareritt eller veldig livlige, ubehagelige, absurde og surrealistiske drømmer. Dette gjør at jeg noen ganger snakker (eller ler!) høyt i søvne slik at jeg vekker meg selv, eller at jeg våkner av at jeg "kvepper" voldsomt, eller "kaster" og vrir på meg rundt i sengen.


I perioder føles drømmene mye hyppigere og mer intense enn ellers. Ofte våkner jeg etter 8-9 timers søvn uten å føle meg frisk og opplagt, og er av og til omtrent like søvnig som da jeg la meg til å sove kvelden i forveien. Ofte våkner jeg av mareritt-aktige eller livlige, ubehagelige drømmer på morgenkvisten, sovner av igjen, og våkner av et nytt mareritt et par timer senere.


Dette blir unektelig litt slitsomt innimellom. Når man ofte våkner med åndenød og med hjertet i halsen, er det kanskje ikke så rart at nattesøvnen forstyrres, og at man blir trett, ukonsentrert og uopplagt på dagtid.


 Selv om jeg i utgangspunktet synes det er veldig "gøy" å drømme (om dette gir noen mening?), særlig hvis man f.eks. drømmer om noe fint, morsomt eller romantisk, sier det seg selv at mange mareritt og ubehagelige drømmer legger en demper på drømme-opplevelsene og natte-søvnen for øvrig.


Jeg har heldigvis også veldig hyggelige, fine og morsomme drømmer innimellom, og tar i mot dem med åpne armer og omfavner alle de fine drømme-øyeblikkene jeg kan få. De føles som en ren velsignelse, og er en herlig motvekt til de ubehagelige drømmene.


Den siste tiden har jeg begynt å skrive ned det jeg husker fra drømmene mine (noen av dem vil bli lagt ut på drømme-bloggen min,  Min Lille Drømmeverden). 

Når jeg leser drømmene mine igjen noen måneder senere, må jeg virkelig riste på hodet over den "kreative" hjernen min som lager så mange rare historier, - helt hinsides av hva jeg noen gang hadde klart å dikte opp i våken tilstand, hihi. ;) 

Det er helt utrolig hvilke absurde scenarioer hodene våre er i stand til å dikte opp og surre sammen! Jeg blir bare mer og mer fascinert av alt det rare som skjer inni hodene våre mens vi sover! Skulle nesten ønske at jeg hadde kunnet huske hver eneste lille drøm (men på en annen side; det tror jeg hadde blitt forferdelig slitsomt!). ;) 


Drømmer dere mye..?

Hva drømmer dere om..?


2 kommentarer:

Vestfoldgirl sa...

Kjenner meg igjen i mye her! Jeg har til tider helt syke drømmer...de er helt absurde og jeg lurer på hvor i all verden alt det kommer fra....! Noen ganger husker jeg drømmene, mens andre ganger husker jeg ikke noe, men sitter igjen med en fin eller ekkel følelse. Det er rare greier det med drømmer....!

motionocean sa...

Jeg drømmer så mye, så ofte og så ... irriterende! Veldig sære drømmer, og jeg husker ofte mye av det...