søndag 2. februar 2014

Boligdrømmen =)


For tiden går det mye i finkjemming av bilder og planløsninger / plantegninger i huskataloger! =) 

Jeg er egentlig klar som et egg til å flytte fra denne leiligheten som vi har bodd i i over 7 år (!), og jeg gleder meg noe helt vilt til å bygge vår egen bolig (dvs. det vil jo være andre, forhåpentligvis veldig flinke håndtverkere, entrepenører og byggmestere, som er langt mer nevedyktige enn meg, som vil bygge huset vårt da.. ;) Jeg tør ikke tenke på hvordan huset vårt hadde blitt seendes ut dersom jeg skulle gjort det selv.. Hadde blitt rene kråkeslottet av ei falleferdig rønne, hehe).. ;)

Sitter mye og dagdrømmer for tiden, om den herlige dagen når det nye huset vårt står ferdig og vi får nøkkelen levert i hånda, klar til innflytting! Samtidig blir det jo på en måte bli litt vedmodig å flytte fra denne leiligheten som vi har bodd i så mange år nå, og litt vedmodig å forlate det by-livet vi hittil har vært vant til å leve (om dette gir noen mening?). På en annen side blir det utrolig fint og koselig å flytte tilbake til barndomshjemmet og mer landlige, idylliske omgivelser igjen, hvor familien bokstavelig talt blir nærmeste nabo (på godt og vondt, er det mange som sier, hehe).

Både jeg og samboeren min er fra samme øy (bare 10 minutters kjøring mellom hans og mitt barndomshjem!), og begge to trives nok aller best i litt roligere omgivelser, enn her i byen. I tillegg vil det bli mye bedre for de to puseprinsessene og de to hjerteknuser-kaninene våre å bo i landlige omgivelser, med henholdsvis mange mus og insekter å jakte på, og masse gress og løvetann å hoppe rundt på og knaske på ! ;) Og skulle det komme noen nye tilskudd og smånurk til familien vår en gang i fremtiden, det være seg en liten hundevalp eller en liten baby (eller kanskje begge deler?), så vil det jo etter min mening være de beste omgivelsene for disse fremtidige nurkene også!

Vel vel, nok dagdrømming, og tilbake til huskatalogene! ;) 

I det siste virker det som om de såkalte "funkis-husene" har tatt mer og mer over byggebransjen, og at "alle" vil bo skikkelig "sleek" og minimalistisk. Uansett hvor trendy, up-to-date, contemporary og populært dette måtte være blant resten av befolkningen, er dette til de grader slettes ikke min stil. "Funkis-stilen" er bare ikke "meg" og kommer aldri til å bli det. Synes slike boliger ser litt harry og "billige" ut, og synes de totalt mangler sjarme, varmhet og koselig lunhet. Tror aldri jeg noengang ville trivdes i et slikt hus.. (Og som med Parajumpers-jakkene, forbinder jeg slike funkis-hus med litt harry personligheter som f.eks. Sputnik, Rune Rudberg, Petter Pilgaard, Linni meister, Sophie-Elise osv. Vet ikke helt hvorfor, men sånn er det bare! hihi.). ;) 

Jeg derimot, er av den tradisjonelle sorten, og vil ha noe klassisk, tidløst, tradisjonelt og landlig, evt. med innslag av sveitserstil, men samtidig litt moderne, elegant, og litt fornemt / herskapelig / herregårdsaktig!  (Krevende jeg!??  Neh!).. ;) 

Samboeren kunne tenkt seg et alt-på-et-plan-hus, men til det er tomten vår en smule for smal i bredde-retningen (tror jeg). I tillegg synes jeg ikke slike hus er like fine og koselige som et 2-etasjers hus (så da får det bare være om vi må leie inn et helt maler-firma til å male veggene i 2-etasje, hehe). ;)  Synes alt-på-et-plan-hus ser så "sammentrykkede" og "flate" ut, mye pga at taket blir veldig "synlig" og dominerende på disse hustypene. Synes mange slike hus minner mye om ei pannekake eller et speilegg som flyyter utover i stekepanna.. ;) Praktisk å male og vedlikeholde, ja. Men særlig pent er det vel egentlig ikke (synes jeg da)..  ;)

Så etter myyye frem og tilbake, og x antall gjennomganger av det som kan virke som et uendelig antall hus fra diverse små og store boligfirmaer, har vi (forløpig) tilslutt endt opp med disse favorittene.. Disse er i utgangspunktet ferdigtegnede hus, men de kan kundetilpasses, og man kan endre på planløsningene slik at man får det akkurat slik som man vil ha det. Utseendemessig synes jeg at alle husene er kjempefine, så det hele koker ned til hvilket hus som har den beste planløsningen og passer best til målene på tomten, og samtidig har tilstrekkelig god nok plass og best kan tilpasses våre behov. =)

(Det beste hadde kanskje vært å få arkitekt-tegnet / spesial-tegnet hus helt fra bunnen av, men dette er jo sviiindyrt, så det har vi slått fra oss.. Det er jo en fordel om vi har litt penger til overs også.. Man må jo ha litt penger til innredning, møbler og interiør også, hehe. Nytter jo ikke med et fint nytt hus, dersom vi blir sittende på gulvet, totalt umøblert på innsiden! hihi). ;)

Anyway, her er "finalistene" våre.. : Hva synes dere..? =)

Hvilke(t) hus likte dere best..?

I morgen blir det tur til Førde (av alle steder!), hvor det er visning av et av husene vi vurderer å bygge!  =)  Blir spennende å se om huset er like utrolig fint i virkeligheten som på papiret! 

Gleder meg! Wheehee! :D 

2 kommentarer:

motionocean sa...

Klassisk, det der, ja! Det er fint, da! Selv.. tror jeg at jeg vil bo i et ganske lite hus når jeg blir stor. Skal ikke eie så mye, også skal jeg prøve å være ani-materialist, tror det kunne vært kult! Men kan godt komme å boltre meg på plassen din når du får deg sånn stort hus ;)

Anne C. sa...


SV, Siv: Husene ser faktisk mye større ut på bildene enn det de er i virkeligheten! ;)

Jeg var på visning på et av husene forrige helg, og ble selv overrasket over at huset ikke var mye større enn det det var..

Hadde forestilt meg at det var gedigent stort, og var på forhånd redd for at det huset kom til å være aaaaltfor stort for oss.. Men neida, i vrikeligheten var det akkurat passe, og akkurat så stort som jeg synes at man behøver dersom det skal kunne romme to voksne, 2 puser, 2 kaniner og en hund, og evt. 2-3 unger en gang langt inn i fremtiden.. ;)

Jeg også så for meg et mindre hus. Men etterhvert skjønte jeg at jeg må tenke litt lenger enn bare meg selv. Jeg må ha "plass i huset til å bo der hele livet".. Dvs. god nok plass til eventuelle unger, og alt av klær, sko, leker, utstyr osv det bærer med seg.. ;)

Har snakket med mange som har bygget hus, og de aller fleste som har små hus angrer på at de ikke bygget et som var litt større og hadde litt bedre plass til ungene og alt som hører med! ;))