lørdag 3. mars 2012

Sesongens antiklimaks


Så var vi her igjen da. Det føles så altfor kort siden sist jeg stod her på samme viset, - småfrustrert, vedmodig og en smule amper. Helt normale reaksjoner (vil jeg påstå) over at Slåtthaug nok en gang er i ferd med å stenge for sesongen. =(

Men i år føles det likevel litt ekstra sårt. Vi har hatt et sånnt elendig drittvær her i Bergen gjennom hele høsten og vinteren, at jeg rett og slett føler meg snytt for skøytedager med nydelig vintervær!! Jeg innser at jeg kanskje ble en smule bortskjemt ifjor, da vi hadde minusgrader og opplett 3-4 måneder sammenhengende. ;) Men det er ikke til å komme bort i fra at det i år har vært et ekstremt dårlig skøyte-vær.. :-/

Slåtthaug stenger for sesongen 12 mars, og siden det er meldt regn i hele neste uke (som vanlig), og jeg i tillegg har jobbelørdag neste helg, visste jeg så altfor godt at igår var min siste skøyte-tur på Slåtthaug for denne gang. =( Jeg ble mildt sagt overrasket av synet som møtte meg da jeg ankom skøytebanen..:


Slåtthaug, - nesten helt tom for folk (wtf??!)..


Hva går det av Bergenserne for tiden egentlig..?? Plussgrader og uvær til tross, - det er ikke for ingenting at Slåtthaug er en av landets mest besøkte is-baner!. Så jeg var helt sikker på at banen kom til å være stappfull med folk, - midt i vinterferien og på en sånn nydelig dag!

Med 3-4 plussgrader og strålende sol (og opplett og nullføre litt senere på kvelden), er det et underlig mysterium (og nesten litt flaut) at ikke flere skøyte-glade Bergensere benyttet sjangsen til å gli over Slåtthaug-isen i det fine vinterværet, en siste gang før banen stenger for sesongen. Det er nesten så jeg rødmer av forlegenhet på vegne av Bergens skøyte-entusiaster! (Ja, - jeg vet at mange er bortreist i vinterferien.. men likevel.. et folketomt Slåtthaug..??!!!)


De har forresten fått opp et nytt og helt merkelig skilt på en av flomlys-mastene ved banen. "Se Lyset". Hva i all verden skal det skiltet der være godt for..? ;)


Jeg synes i grunnen at det skiltet der er litt "makabert og skummelt". Jeg vet ikke hva dere andre isprinsesser tenker på når dere hører "Se lyset", men jeg forbinder det med det øyeblikket jeg plutselig og brutalt innser at jeg skal dø. Jeg bare ser for meg at jeg plutselig tryner midt i en layback-piruett eller blir pælmet i isen av en hockeyspiller, - og aldri reiser meg igjen. =SDet skiltet booster ikke selvtilliten, det er iallfall sikkert! ;)

6 kommentarer:

Vestfoldgirl sa...

Hehe det Se lyset skiltet var en smule merkelig, det skal jeg være enig i! Og skjønner du føler deg snytt...det har ikke vært en spesielt bra vinter. I fjor var det noe helt annet. Og nå må du vente et halvt år før du kan stå på skøyter igjen...skjønner det er kjedelig. Jeg er for så vidt glad våren kommer jeg da...er mer glad i varme og bare veier :)
Sv: Var glad jeg ringte inn syk på jobben. Jeg kunne ikke stått der i hele går og smitta alle kundene. Jeg tror jeg hadde besvimt hvis jeg måtte stått uansett! Noen ganger vil ikke kroppen, så da er det bare å holde senga. I dag har jeg ikke stemme...så håper bare det er bedre i morra. Vi kan ikke ha så mange fraværsdager i denne praksisen. Det som er typisk er at jeg blir frisk, kommer tilbake til barnehagen og blir smitta på nytt :( Da hadde jeg blitt rimelig sur! Men nå er det masse basiller rundt og mange som er syke...så jeg får bare håpe jeg holder meg frisk. Kan tenke meg det er fort gjort å bli syk på apotek også. Der kommer jo alle syke som skal ha medisiner!

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Hehe, det se lyset skiltet har antagelig en helt plausibel og fornuftig forklaring. I beste fall er det en slags inside joke i lengdeløpsmiljøet! hihi ;)

Ishallen er heldigvis åpen til 1 mai, men siden jeg er midt i masteroppgaven og stort sett er på labben hver eneste dag, kan jeg ikke skate midt i uken (og i helgen er det alltid stappfullt med folk, så da er det ikke like gøy). Men likevel, - å gå fra mai til slutten av august uten å få skate.. det er LEEENGE!!! =(

Huff, det er utrolig kjedelig når man blir syk og det går utover praksisen. Håper du blir frisk og kommer fort tilbake i barnehagen igjen! Så får vi krysse fingrene for at du ikke blir smittet på nytt!

Marit sa...

hhe, for et skilt! :p Skjønner det er en litt småkjip situasjon..

Men håper du får en fin dag! :)

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Ja jeg elsker de genserne så veldig fornøyd :)

Anne C. sa...

SV, Marit: Hmm ja, jeg lurer på om den personen som har montert det skiltet, selv har noen fjerneste anelse om hva det skiltet egentlig skal bety, hihi ;)

Heldigvis er ishallen åpen til 1 mai, før all skøyte-isen blir borte til slutten av august. Men jeg lærer aldri.. Jeg blir like skuffet og lei meg hver eneste 1. mai.. :-/

Anne C. sa...

SV, Lillesmurf: Ja en sånn genser står langt oppe på ønskelista mi.. <3 <3