torsdag 29. mars 2012

Make-up haul


Jeg har kjøpt en del sminke dette året, og denne gang prøvd merker som jeg aldri har vært borti tidligere. Mye av sminken jeg hadde liggende fra før av, har for lengst gått ut på dato (og er antageligvis rene bakterie-bombene, der de har ligget i sminke-vesken på det varme og fuktige badet siden jeg var 20).. =S

I tillegg bestod den tidligere "kolleksjonen" min for det meste av øyeskygger i sukkersøte pasteller, pluss kraftig pigmenterte babyrosa og knallrosa leppestifter og lipglosser. ;)) Med andre ord, - det var for lengst på tide med en aldri så liten oppgradering av sminke-samlingen min!! hihi ;)

De nye kajalene mine fra Stila. Jeg har veldig "våte" øyne (det renner f.eks. litt fra øynene når jeg skater eller er ute i kald luft), og jeg sliter derfor med å finne en kajal eller eyeliner som virkelig sitter som støpt, uten å sverte av. Disse kajalene her er favoritt kajalene mine (sammen med Lancome Crayon Kohl Waterproof). Kjøpte en vanlig kajal i svart, og tre kajaler med shimmer, i fargene svart, gråblå og oliven.


Har kjøpt meg en MAC Fluidline i brunt, men har ikke rukket å teste denne skikkelig enda (men hele resten av verden er jo storfornøyd med den, så tviler på at jeg blir skuffet!). ;)


I tillegg til Fluidline, snopet jeg meg to vanlige MAC kajaler, i fargene Teddy (brunt) og Silver Skates (sølv-grå).


Den eneste rouge`en jeg eide, mistet jeg selvfølgelig i gulvet, så den knakk i mange tusen småbiter og omtrent ble pulverisert. Jeg gikk lenge uten å ha noen rouge i det hele tatt, men nå har jeg omsider skaffet meg 3 nye blush`er i forskjellige fersken toner; Blush fra NARS (selvfølgelig!) MAC og Loreal , samt radiance creme`en fra Jemma Kidd. Er veldig begeistret for rougen fra NARS!! <3


Nye primere, fra Urban Decay og Too Faced. Primeren fra Urban Decay er jo "primeren over alle primere", har inntrykk av at hele verden skryter den langt opp i skyene. Jeg synes den holder øyeskyggene veldig godt på plass, - eneste minus er at jeg føler huden på øyelokkene mine blir litt fet eller blank av den.

Bestemte meg derfor for å prøve primeren fra Too Faced, som også har fått mye skryt. Denne primeren er jeg veldig fornøyd med, - den føles florlett på øyelokkene, gjør huden hverken blank eller tørr, og får øyenskyggene til å sitte godt! Eneste negative jeg kommer på i farten, er at jeg syntes det er litt "vanskelig" å fjerne øyesminken om kvelden (men da er det vel også litt om å gjøre å ha en noenlunde god make-up remover, som fjerner sminkerestene skånsomt, uten at man behøver å stå der og gnukke og gni i en evighet). ;)


Har hørt en del andre som er veldig fornøyde med palettene fra NYX, så da måtte jeg jo bare prøve en liten palett jeg også. ;)


Og jeg ble absolutt ikke skuffet! Er veldig fornøyd med denne paletten! Fargene er nydelige, og fine å bruke til hverdags. =)


Jeg synes ikke disse øyeskyggene er like pigmenterte som øyeskyggene fra Stila, men det gjør for såvidt ikke noe, siden jeg ikke liker veldig "synlige, kraftige" øyeskygger som hverdags-sminke.


Det begynte med en eneste liten single-øyeskygge fra Stila, - og så var jeg hekta!! =D Jeg sliter sånn med å finne øyeskygger som ikke drysser fra øyelokkene. Alle øyeskygger drysser jo i mer eller mindre grad, I know , men øyeskyggene fra Stila er for øyeblikket de øyeskyggene som oppfører seg finest og ligger noenlunde i ro på øyelokkene mine (selv uten primer!). =D


Jeg har riktignok ikke prøvd noen øyeskygger fra MAC enda (?!!), men det blir nok ikke så lenge til jeg tester ut dem også. De skal jo være the holy grail av øyeskygger, så jeg er spent på hvordan MAC vil ta seg ut på mine uregjerlige øyelokk.

Har lest mange reviews, og overraskende mange liker Stila like godt som MAC og Urban Decay (jeg liker ikke Urban Decay i det hele tatt, but thats another story).


Øyeskyggene fra Stila er altså favorittene mine for tiden, og da er det vel kanskje ikke så rart at jeg bestilte meg enda noen nye singles-skygger.. ;)


Elsker denne øyeskygge-trioen som jeg kjøpte til jul. Perfekt å bruke til "smokey eyes" på nyttårsaften o.l. <3

Har også snopet meg noen nye neglelakker, bl.a. nydelige "Bobbing for Baubles" fra Essie (marine-blå / dypblå farge).


Kjøpte også 4 "party neglelakker" til jul og nyttår; 2 koksgrå neglelakker med shimmer; en fra Opi jeg ikke husker navnet på, og "Over the top" fra Essie), pluss 2 neglelakker fra Essie sin "Luxe Effect" kolleksjon; "Pure Pearlfection" (perlemor neglelakk m shimmer) og "Set in stones" (neglelakk med mange små "konfettibiter" i sølv). Veldig fine både for seg selv og brukt over andre neglelakker!


Det nyeste tilskuddet i neglelakk-samlingen min er "A crewed interest" fra Essie sin spring collection "Navigate Her".


Denne vårlige neglelakken har en utrolig søt farge (fersken-rosa / dukkehus-rosa!). <3


I høst oppdaget jeg leppestiftene fra MAC. Jeg har aldri vært så veldig på leppestifter før, pga at jeg synes det er vanskelig å finne farger som går fint sammen med det rødgyldne håret mitt. Men hos MAC fant jeg maange jeg kunne tenke meg, og til slutt endte jeg opp med disse 4..:

MAC Hue, - har en helt utrolig nyydelig rosa-beige farge, og er den soleklare favoritten min (sammen med MAC Creme Cup). <3


MAC Creme Cup, - favoritten min (sammen med MAC Hue). I begynnelsen syntes jeg denne var for "berte rosa", men nå er jeg veldig glad i den, og bruker den kjempemasse! <3


MAC Shy Girl, - Denne er også veldig fin farge på, men litt mer korall-rosa / orange-rosa. Veldig glad i denne også, men bruker den ikke så mye som de to andre. =)


MAC Blankety, - en litt mer nøytral farge, som jeg ikke bruker så veldig ofte, men som likevel er god å ha i samlingen. =)


Det var om mulig enda vanskeligere å velge blant lip glossene til MAC, men til slutt falt valget på disse..:

MAC Nymphette, - en av de mest populære lipglossene hos MAC. Nydelig gammelrosa gloss med gull shimmer.


MAC Cultured, - En av favoritt-glossene mine! <3 Skikkelig trutmunn-rosa gloss med shimmer.


Cultured er tydeligvis en særdeles populær gloss, siden de var utsolgt hver eneste gang jeg var innom MAC. =S Men jeg fikk da tak i den tilslutt, og den var virkelig verdt å vente på! =)Husker ikke hva denne hva denne glossen her heter for øyeblikket, men den ble iallfall med på lasset den også. En kremet fersken-korall farge uten shimmer som blir nydelig å ha til sommeren! =)


I vinter kjøpte kom jeg tilfeldigvis over MAC sin Glitter & Ice holiday collection 2011, og jeg endte opp med å kjøpe gave-pakken Iced Delights Lip Bag, i fargen Sultry (sminkepung, + leppestiften I love winter, lipliner Boldly Bare, og lipglossen Deelight) + Dazzleglass lipglossen She-zam.


Har hørt mye bra om NYX glossene, og måtte selvsagt prøve noen jeg også. Her endte det med litt blandede følelser, i og med at jeg fant noen farger som passet bra til meg, mens andre farger igjen så helt malplassert ut på leppene mine (de hadde sikkert sett kjempefine ut på blondiner eller brunetter, men har man rødt hår derimot, er det mye vanskeligere å finne farger som ikke blir for knæsj, for rosa, for oransje, for nude osv.). Og når man at på til bestiller fra nett, sier det seg selv at det blir en del sjangsing i blinde. =S Noen ganger er man heldig med farge-valget, andre ganger ikke! ;)


Selve glossene (konsistens, lukt osv) er jeg kjempefornøyd med, selv om de ikke sitter like lenge på leppene som glossene fra MAC og Stila.


Bestilte meg også en leppestift og et par glosser fra NARS i høst, siden jeg er så fornøyd med rougen deres. Er superfornøyd med de to glossene til venstre (Chiuaua og Belize). Glossen til høyre derimot (Turkish Deelight) følte jeg ble altfor blek og nude-rosa på meg. Det får ikke hjelpe om det er en av NARS sine mest solgte glosser, og at det er favoritt glossen til Kim Kardashian. hihi ;D


Kom over denne Dior glossen på et parfymeri i sentrum. Den har en kjempefin korallrosa farge med masse shimmer. Minuset er at det er en såkalt lip plumper (skal ifølge reklamen gi inntrykk av større lepper), og den får leppene til å prikke. :-/ Det var ikke "silikon-lepper" jeg var ute etter i utgangspunktet, - jeg bare så på den fine fargen, tok den med meg i kassa og betalte. Next time, read the fine print! ;)

Så over til det beste sminke-kjøpet jeg har gjort i hele år..;


Stila lip glaze glossene!! <3 Jeg rett og slett ELSKER disse lip glossene, og bruker dem så og si hver eneste dag! <3 Glossene kommer i mange forskjellige farger (med og uten shimmer), de er lett transparente, og gir en mer naturlig look (noe jeg synes er et kjempepluss, ettersom jeg ikke liker veldig kraftige lipgloss-farger til hverdags). Konsistensen er middels tykk (tykkere enn glosser fra f.eks. Elf og Nyx, men litt lettere enn glosser fra MAC ).


Disse Stila glossene sitter godt på leppene mine, og jeg trenger ferre påføringer enn med glosser fra ELf, NARS og Nyx. Jeg vet ikke om det bare er ren tilfeldighet, men jeg har brukt disse Stila glossene gjennom hele vinteren, og aldri før har leppene mine vært så myke vinterstid. =) Endelig har jeg funnet noen "hverdags-glosser" som jeg er superfornøyd med! Favoritt-fargene mine akkurat nå er "Grapefruit", "Passionfruit", "Watermelon" og "Cotton Candy".. Love it! =D

Eneste minus er at beholderen har skru-funksjon, så man må skru og skru på toppen (og høre på den irriterende klikke-lyden) for at glossen skal kunne påføres. No big deal, men det hadde vært mye lettere om glossene hadde hatt pensel-applikator!


Denne Smashbox glossen er favoritten min (sammen med Stila glossene og MAC Cultured). Den har en nydelig transparent rosafarge, sitter godt på leppene, og har en søtlig karamell-liknende lukt som jeg er blitt helt hekta på! ;)


Tror aldri at jeg har handlet så mye sminke på et år før, men det var virkelig nødvendig, siden den eldgamle sminken min fra da jeg var 18-20 ikke hadde overlevd stort lenger! =S Og ikke minst, - man forandrer jo seg litt i løpet av en 10-års periode, så det skulle da bare mangle at man har totalrenovering og en utskiftning iblant! ;)

Denne gangen ble det riktignok veldig mange lip glosser, så nå skulle jeg ha rikelig i lang tid fremover vil jeg tro! Neste "sminke-prosjekt" blir flere øyeskygger, fortrinnsvis matte og duse farger (ser for meg at jeg kommer til å prøve en del fra MAC, og evt. flere fra NYX). Kanskje jeg prøver noen fra parfymeriet også (har vært ganske fornøyd med den ene øyeskyggen jeg har fra Dior).

Før når jeg skulle sminke meg, syntes jeg aldri at jeg hadde noe sminke som virkelig passet til meg (dvs. som passet det rødgyldne håret og den bleke huden min). Det er så deilig å åpne sminke-vesken min nå, og kunne velge og vrake i sminke jeg virkelig er fornøyd med, og som føles litt mer kompatibel med den bleke porselenshuden og det røde "Pippi håret" mitt! hihi ;)

Hva er deres sminke favoritter..??

12 kommentarer:

Hilde sa...

WOW! Du har jammen oppgradert! Så moro. Det er jo skikkelig spennende å kjøpe sminke synes jeg.
Flotte øyenskygger også. Jeg likte fargene:)

Jeg bruker Mary Kay sin sminke (er konsulent), og det er absolutt den beste. Herlige farger, som holder hele dagen! Og når det kommer en nyhet, er jeg helt i skyene:)

SV: Uffda, håper den slipper taket fort, så du får en ordentlig påske!! *krysser fingre*

Å, skøyter!! DET er moro:) Jeg blir som et lite barn på skøyteisen, og storkoser meg!! Påskegodt hører også helt klart med! Hva er en påske uten?:)

God bedring!!
Påskeklem

vestfoldgirl sa...

Jeg er veldig dårlig på sminke, men følger en del av rådene til min guru Hilde Christina! Jeg bruker litt Tikei, Too Faced concealer og GloMinerals (tror jeg!). Jeg har aldri prøvd Mac, men Nars har jeg lyst til å prøve. Skulle ønske jeg var superflink på å sminke meg, men det er jeg ikke...det er så fint når man kan sminke øynene ordentlig!!

Anne C. sa...

SV, Hilde: Tusen takk! Ja, synes det er spennende å prøve nye produkter! Særlig når man finner ting man blir skikkelig fornøyd med! =)

Har ikke prøvd øyeskygger fra Mary Kay, men prøvde noen Mary Kay produkter som mamma fikk i gave, bl.a. en ansiktskrem og mascara. Syntes desverre ikke de var så bra på meg, men det kan jo være de har andre ting (øyeskygge, lipgloss e.l.) som vil falle i smak. =)

Pleier gjøre litt "reaserch" før jeg kjøper sminke på nett. Leser en del reviews, meningsmålinger, ser på swatch bilder osv. Da er det større sannsynlighet for at man blir fornøyd med det man kjøper!!

Jeg oppfører meg jo som en liten unge jeg også når jeg er på isen. "Gamle kjerringen" hopper og snurrer rundt på isen omtrent som om hun var en kunstløp-fjortis, og glemmer at hun snart blir 30!! ;))

Ha en fin påske!! =)

Anne C. sa...

SV, Vestfoldgirl: Jeg er veldig dårlig til å sminke meg (kan lite om sminke teknikker, skyggelegging osv), men er likevel glad i sminke. ;) Enig i at det hadde vært litt gøy å lære seg ordentlig. Men jeg har rett og slett ikke tid, har mer enn nok med master osv.

Jeg er ikke den type jente som sminker meg "tungt", med sterke farger, metalliske pigmenter, dristige fargekombinasjoner osv (iallfall ikke til hverdags. Til fest er det greit). Jeg liker helst å sminke meg "naturlig", lett, romantisk, "barely there".

Jeg fikk flere prøver på Everyday Minerals mineral foundation (har også prøvd et par andre merker), og jeg har kommet til den konklusjonen at mineral foundation ikke er noe for meg. Synes jeg får mye mer naturlig resultat med flytende foundation (jeg er vel den eneste i hele verden som fremdeles bruker det! hihi).

Synes leppestiftene og glossene fra MAC er kjempegode!! Har ikke testet øyeskyggene, men alle andre skryter jo hemningsløst av dem. MAC mascara gidder jeg prøve, etter å ha lest mange dårlige reviews.

Aldri prøvd noe fra Tikei, har de noen produkter du vil anbefale..? ;)

Hanne sa...

Her var det mye kvalitet :D du har helt rett i at man trenger å fornye seg, både pga sminkens holdbarhet, men også pga sin egen stil!

Primeren ffra too Faced er super! Jeg handlet sist kajaler fra nyx, og de er overraskende bra! Fargen glir virkelig på. Mener de er kopier av stila sine, hehe.

Øyenskygger som drysser er noe drit, og en av mine absolutte favorittfarger er en skygge som dessverre drysser som bare det. (fra the body shop...) heldigvis har jeg funnet bedre kvaliteter hos blant annet make up store :)

Hvorfor liker du ikke urban decay-skygger? Har siklet på den ene paletten lenge ser du, så nå ble jeg nysgjerrig.

vestfoldgirl sa...

Tikei liker jeg godt, det er jo mineralsminke da, et svensk merke. Jeg bruker concealer og foundation fra det merket. Jeg er litt usikker på om foundationen dekker bra nok, og har lyst å prøve en flytende, men vet ikke helt hva jeg skal velge!!
Sv: Jeg er også alltid redd for at maskinen skal kræsje og nå skjedde det da..med et forbanna virus. Jeg er spent på om data mannen ringer i morra! Men jeg har også vært smart nok til å sende en del viktige ting på mail til meg selv. Nesten alle skole oppgavene har jeg på mail og også andre viktige dokumenter som cv og jobbsøknad! Det som er værst å miste er all musikken, for den har jeg ikke fått kopiert over på noe ennå..men det skal jeg gjøre!
Heheh det hadde vært noe, om jeg plutselig hadde gifta meg og skulle ha barn..alt i løpet av en uke!! ;) Men det var nok bare min drømmemann som skal bli pappa...han blir aldri min i virkeligheten ;)

motionocean sa...

Du har ikke lite, du!! Selv har jeg aldri vært noe særlig interessert i sminke, så det er vel derfor jeg ikke kan forskjell på a og b. Men glitterneglelakk har jeg fått øynene opp for!!

Lillesmurf - Kari sa...

Her var det mye fin sminke <3 WOW!

SV. Huff, høres ikke koselig ut.. Masse god bedring, Anne C <3

Anne C. sa...

SV, Hanne: Har ikke prøvd kajalene til NYX, men jeg liker jo øyeskyggene og glossene, så sannsynligvis vil jeg like kajalene også. =)

Jeg har litt av samme dilamme; har Naked Eye paletten fra Too Faced, og synes fargene er så duse og fine. Men skyggene fra denne paletten drysser noe helt forferdelig på meg (selv med primer på), så jeg bruker den ikke så veldig ofte. =( Kan være det bare er mine øyelokk som er veldig trøblete, for det er mange andre som er kjempefornøyd med Too Faced palettene!

Har en eneste skygge fram MakeUpStore, og den har vært ganske bra, men det er en ganske "berte-rosa" farge med glitter i, så den har jeg ikke brukt siden jeg var 21, hihi ;) Men lest flere gode reviews derfra, så drar nok innom MUS butikken neste gang jeg er på sminkejakt!

Skyggene fra Urban Decay er egentlig gode. Det er bare det at de er veldig pigmenterte og "intense". Så selv om jeg er veldig forsiktig med å ikke ta for mye på, føler jeg likevel jeg ser ut som en sirkusklovn når skyggene er påført. ;) Men må få understreke at dette ikke er skyggene i NAKED paletten (de fargene ser jo litt "snillere" ut), så er godt mulig jeg hadde blitt fornøyd med den. Er litt nysgjerrig, og har smugtittet litt på den innimellom. Men de mer kraftige UD skyggene har jeg som sagt lite til over for. =S

Anne C. sa...

Sv, Vestfoldgirl: Jeg også har et svare strev med å finne foundation (mest fordi det er få merker som lager foundation nyanser som er lyse nok til den bleke huden min). :-/

Jeg gjorde en del reaserch på nettet, noe som fort luket vekk de fleste alternativene, slik at jeg satt igjen med 8-10 forskjellige som jeg måtte innom parfymeriet for å teste. Akkurat nå bruker jeg Estee Lauder Double Wear (den vanlige, ikke light versjonen), og er veldig fornøyd med denne! =)

Huff, synes virkelig synd på deg nå! :-/ Det er ikke få ganger maskinen min har fått virus og gått i lås, så jeg har mistet all musikken jeg også. Da kom det noen saftige gloser og bitre tårer, det kan jeg love deg! =S

Hihi, jeg fikk meg et lite sjokk der ja! Hæ, har hun giftet seg såå fort..?? tenkte jeg. Kunne ikke huske at du har nevnt å ha kjæreste, så da måtte jo ting ha skjedd i rekordfart! ;) Jaja, jeg fikk meg i alle fall en god latter! ;))

Anne C. sa...

SV, Motionocean: Åh, det kommer nok med alderen, skal du se! hihi ;)

Jeg brydde meg heller ikke noe om sminke da jeg var 15-16 år. Da gikk jeg helt uten sminke på skolen, og ørstet såvidt gjennom håret mitt før jeg gikk hjemmefra! ;) Litt morsomt å tenke på, at man kan forandre seg såå mye. ;)

Anne C. sa...

SV, Lillesmurf: Ja, jeg misunner deg litt som var i England nylig. Tenk på all sminken jeg kunne kjøpt der, for 1/3 av prisen her hjemme. ;) Angrer sykt på at jeg ikke kjøpte mer sminke da jeg studerte i England!

Fortsatt god bedring til deg også! =)