tirsdag 9. april 2013

London Tur, del 4


Etter verdens beste Tikka Masala i Knightesbridge, hastet vi tilbake til hotellet, lesset av shopping poser osv, og pakket klar skøyte-bagen, før vi satte kursen mot Ice Rinken på Somerset House..Var ganske varm da jeg kom frem, siden jeg gikk med skøyteklærne under vanlig jeans, genser og jakke. :-S Var litt styr med å komme inn, - Først kjøpe billetter, så igjennom et kø-system der vaktene kontrollerte billettene. Deretter styre med å få på billett-armbåndet, få på seg skøyter, levere verdi-saker til betjeningen i disken for skøyte-utleie. Phu, ikke rart at Tøtto ble litt utålmodig etterhvert! ;) Men da jeg omsider gled ut på isen.. for en følelse!! =D


Får man ikke julestemning av dette, så vet ikke jeg! Det var så utrolig koselig å skate rundt under de glitrende lysene fra Tiffany-juletreet, og blant alle de dansende, lysende snøkrystallene ute på isen!Skøyte-banen på Somerset House i London (som vel egentlig er en kopi av Ice Rink`en på Rockefeller i New York) har virkelig skjønt hvordan det skal gjøres!!Hvorfor i all verden er det ikke noen is-baner som kan diske opp med litt av det samme her hjemme i Norge!!??
Det eneste lille minuset var at det stort sett var helt fullstappet med folk og det komplette kaos ute på isen. :-S Så det ble mer "romantisk førjuls-skating" enn "trene-skating", for det var rett og slett ikke plass ute på isen til å gjøre hverken hopp eller kombinasjons-piruetter! Det var sjelden at det "åpnet seg en liten luke" ute på isen, og de få gangene det åpnet seg litt opp (slik som på bildet under), kom det likevel vaklende japaner-fjortiser ukontrollert seilende rett i mot meg (det nytter jo ikke å se seg for selv, når ikke andre gjør det!).. ;)Men mye morro ble det likevel!!


Og det finnes nesten ikke noe mer romantisk enn å skøyte rolig hånd i hånd med kjæresten sin, rundt og rundt, blant alle snøkrystall-lysene, og små-nynne samstemt med julemusikken, - for så å stoppe opp en liten stund rett under Tiffany-juletreet og kysse..  ;-*


Så det ble mest romantisk skating med kjæresten, og noen få vanlige scratch-spins og sitte/bytte-piruetter innimellom..


Med en gang jeg prøvde meg på noe annet, fikk jeg små-strenge, irettesettende blikk fra "skøytevakt-politiet" ute på isen.. ;)


Og ja, - de har egne "skøyte-vakter" som går og passer på alt som skjer ute på isen. :-S  (De vil jo ikke risikere å bli saksøkt av de rike japanerene, dersom de skulle være så uheldig å miste balansen, deise i isen og få hjernerystelse!). ;)


Men skøyte-abstinens og begrenset utfoldelse på isen til tross, - jeg koste meg likevel kjempemasse!! =D


Bare det å skate der, rundt og rundt.. Det var noe helt spesielt, noe helt eget.. En helt spesiell følelse.. En helt unik julestemning. Jeg fikk nesten den samme følelsen av hoppende glede og intens julestemning som jeg hadde før da jeg var liten, rundt 5-6 år gammel..  En slik nostalgisk julestemning er helt umulig å sette verdi på, og dette skøyte-minnet er en av de beste skøyte-opplevelsene jeg noengang kunne drømme om å få!


Skulle virkelig ønske at Bergen hadde en liknende skøyte-bane!


Jeg lengter allerede tilbake.. *sukk!* =)


Et lite skøyte-minne; Billett-armbåndet! ;)


En musikal er et must når man er i London, og denne gangen valgte vi en ganske ny oppsetning, nemlig Shrek! På veien bort til teateret dro vi også innom Picadilly Circus, og sportsbutikken Lillywhites som ligger like ved (der fant jeg imidlertid ingen verdens ting. Det var mye som var utsolgt i størrelsene mine, og jeg syntes også at butikken var ganske rotete og uoversiktelig!).


Musikalen var kjempebra, utrolig koselig og morsom! En skikkelig feel-good forestilling! Anbefales på det sterkeste! =) Tiden bar fløy, og før vi visste ordet av det, var forestillingen ferdig!


Siste dagen dro vi på en ekstra shopping-runde i Oxford Street (og denne gangen begynte vi helt i den andre enden, oppe ved Oxford Circus). Dagen startet med kaffe-kos på Starbucks (dvs. typen drakk kaffe, og jeg drakk varm kakao!).. ;)


Etter kaffe-kosen dro vi bort til SportsDirect, - en kjempestor sportsbutikk med masse klær og sko! Både jeg og typen fant oss masse nye sko og treningsklær, og i tillegg kjøpte vi mange julegaver til familiene våre.

Inne i butikken fant jeg også en veldig snodig, lur og nyttig duppedings, som tok avtrykk av fotsålene våre, slik at vi kunne se hvor lave eller høye fotbuer vi hadde, og velge riktige sko-typer ut i fra dette. Typen var plattfot, - dvs. han hadde helt flate fotsåler, mens jeg hadde begynnende fallende fotbuer  Med andre ord, - jeg trenger gode sko, med både støtte, dempning og stabillitet!

Fot-avtrykket mitt;


Brukte sikkert 2-3 timer inne i den sportsbutikken, så vi fikk helt sjokk da vi kom ut på gaten igjen og oppdaget at over halve shopping-dagen hadde forsvunnet allerede! Innmari tungt var det å bære rundt på alt treningstøyet også! ;) Vi rakk ikke så mye annet, - en tur innom Topshop, og "litt" shopping (ehm..) på House of Fraser, før vi plutselig oppdaget av vi var farlig seint ute, og måtte peise tilbake til hotellet i en fykende fart. 


Der tok vi nærmest bare en liten u-sving i hotell-resepsjonen, før vi heiv oss inn i en Taxi og kjørte i hu og hast til Victorias Station, og videre derfra med tog til Gatvick, hvor vi nesten løp igjennom både innsjekking, sikkerhetskontroll og duty free. Vi hadde knapt sittet ved gaten i 5 minutter, før de ropte oss opp, og ikke lenge etterpå satt vi stresset, varm, svett og andpusten inne på flyet (jeg med to svære shopping-bager skviist innimellom beina og flysetet, uten noe som helst plass til å bevege meg)..  ;)


Da vi omsider landet på Flesland, bar det rett i Duty Free`en, for en siste shoppings etter litt Toffifee og diverse julegaver, før vi fant ut at det kanskje var på tide å hente koffertene våre (?)..  Da vi kom frem til bagasjebåndene, var hallen helt tom for folk, og det stod bare to enslige kofferter igjen, side ved side, og holdt hverandre med selskap, klokka ett om natten, mens de ventet på de særdeles treige eierene sine.. ;)Så var ferien over for denne gang..  *et lykkens sukk!* =)

6 kommentarer:

motionocean sa...

Selvsagt var du på skøytings ;) WOOOHO! Det ser ut som en amerikansk film! Får jeg se noen video i nær framtid? Tihi!

Anne C. sa...


Hehe, vi prøvde å ta et par videosnutter, men det var så mange folk som gikk forbi rett foran kamera-linsen, så det var ikke særlig vits i. ;)

Vestfoldgirl sa...

Kjøpte du veske på Mulberry??!! Du må ha brukt ganske mye penger på den turen!!! :) Men det skøytestedet hørtes fint ut, må ha vært koselig å skøyte rundt der!!

Hanne sa...

Aaah, du måtte ha noe fra Mulberry likevel, ja ;) Spent på å se hva det ble :D

Stemningen på turen høres herlig ut!

Anne C. sa...


SV, Vestfoldgirl: Har kjøpt noe fra Mulberry ja.. ;) Du får bla litt nedover i innlegget jeg postet nå for en stund siden.. ;)

*Ehm..* Ja, det gikk ganske mye penger med på den turen, ja! *Kremt*

Skøytingen var kjempekoselig og fortryllende, nesten magisk! <3

Anne C. sa...


SV, Hanne: Ja, jeg kunne jo ikke reise tomhendt hjem uten Mulberry denne gangen også.. ;))

Åh ja, jeg svever fortsatt på skyer etter den turen.. <3