onsdag 14. november 2012

London, Baby!! =D


På torsdag reiser jeg på storby-ferie til London, hvor jeg skal være til mandag kveld! 
Wheehee!! =D 

Jeg hadde lenge bestemt meg for at jeg ville feire 30-års dagen med å "reise vekk et sted" (dvs. planen var egentlig å gjemme meg bort, hehe).. ;) 

Så for 2 måneder siden booket jeg flybilletter og hotell! Jeg har gått rastløst rundt og gledet meg sånn til denne turen, - og endelig, om snaue 36 timer reiser jeg! =D Jeg syntes 15. november virket utrolig lenge til for 2 måneder siden, men plutselig, - vips, - så skal jeg snart ut-på-tur!! 

Jeg er så spent og gleder meg sånn at det rett og slett kribler i magen, og jeg får sånne sommerfugler og små-suug i magen og små-hopp i hjertet, slik som man får når man er forelska! ;) Det har vært kjempekjekt å ha noe så fint å glede seg til og se frem til i disse mørke stunder, og jeg håper denne turen vil gi meg en etterlengtet "ferie-følelse" (noe jeg dessverre ikke fikk i sommerferien min).

Siden jeg studerte 1/2 år i England, har jeg har allerede vært innom de mest "grunnleggende" serverdighetene i London, som f.eks. Buckingham Palace, Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Tower of London, Tower Brigde, London Eye, Picadilly Sircus og Trafalguar Square, så jeg får se an tiden om jeg rekker innom noen av disse stedene igjen. 


Jeg har iallfall lyst å besøke Natural History museum og Science museum. Jeg er nesten litt flau over å ha studert kjemiske, biologiske og medisinske fag i over 5 år, uten å ha vært innom disse to museumene de gangene jeg har vært i London! =S Kunne også tenkt meg en tur innom National gallary og Modern Tate dersom tiden strekker til.. =)


Det blir gjensyn med små, svarte, gammeldagse taxi`er, røde telefon-bokser, double-decker`e, og tuben (undergrunnsbanen). Og denne gangen skal jeg søren meg skaffe meg en souvenir t-skjorte med "underground"-symbolet og "Mind the Gap!"..!!!  hihi =D


Ingen London tur uten skating! =D Jeg elsker jo å stå på skøyter,  så kunstløpskøytene blir selvfølgelig med i kofferten min! hihi ;) London byr på fantastiske skating-muligeter, bl.a. innendørs skating med musikk og disco-lys på Queens Ice & Bowl, eller stemningsfull førjuls-skating på isbanen utendørs foran Tiffany juletreet ved Somerset House, foran Natural History Museum, ved pariserhjulet London Eye, eller i fornøyelses jule-parken Winter Wonderland i Hyde Park. Nå mistenker jeg at jeg denne gangen er biitteliitt for tidlig ute for jule-skating, så jeg ser for meg disco skating enten på Queensway eller Somerset! =D


Jeg skal definitivt innom favorittrestauranten min.. både 1 og 2 og 3 ganger!! Koseligere sted og bedre mat skal man lete lenge etter!! =)


Jeg skal også på musical (selvfølgelig!), - det er jo et must når man er i London! Forrige gang så jeg "Phantom of the opera", og den var en smule dyster og skummel. ;) Så denne gangen fant jeg ut at jeg ville se noe veldig lysbetont, koselig og morsomt (og samtidig en musikal som var relativt ny). Så da falt valget på "Shrek"! Den synes jeg ser så søt ut! hihi ;) Vurderte også "Lion King", men siden typen allerede har sett denne da han var i USA, falt valget på Shrek istedet. Gleder meg veldig, og ut i fra traileren ser den veldig bra og koselig ut! =)


Det er ikke til å stikke under en stol at jeg også kommer til å bruke en god del tidshopping! =)  Jeg har allerede printet ut et kart over Oxford street med omliggende shopping-gater, og merket av alle butikkene jeg vil innom. ;)


Ser for meg at jeg også kommer til å strande noen timer inne i sko- og veske-avdelingen på Harrods, Harvey Nicholes og Selfridges (og muligens komme ut igjen med en stor handlepose, loppet for alle 20-pund-sedlene jeg tok ut i minibanken i dag, hihi). ;)Og sist, men ikke minst, - 

Den store 30-års gaven fra meg selv til meg selv, og selve hovedgrunnen til at jeg i det hele tatt drar til London;  
Konsert med Seether!! Favoritt-bandet mitt!! Wheehee!! =D


Det siste året, og spesielt de siste 2-3 månedene har vært veldig tunge (og til dels jævlige, om jeg skal være helt dønn ærlig). Så sånn sett kunne ikke denne konserten kommet på et bedre tidspunkt, ettersom dette er et rocka/alternative/postgrunge band med ganske dystre, melankolske (men utrolig fine og ærlige!!!) sanger! Jeg har hørt på sangene til dette bandet nesten hver eneste dag i over to år, og jeg elsker musikken deres fremdeles! Alle sangene deres har hjulpet meg igjennom mange tunge og dystre stunder da alt virket helt svart og håpløst, spesielt de gangene jeg var så langt nede at jeg vurderte å slutte på hele farmasi-studiet, eller de gangene jeg var så utslitt at jeg bare ville sove (og nesten ikke ønsket å våkne igjen). 

Jeg blir aaaldri lei av å høre den siiinnsyykt fine, , men samtidig sårbare stemmen til Shaun Morgan (som forresten også spiller lead guitar, lager alle tekstene og de fleste melodiene helt selv). Han har en egen evne til å uttrykke seg, og selv om tekstene i utgangspunktet fra hans ståsted antagelig handler om spesifikke tema og situasjoner, kan de likevel tolkes på forskjellige måter / i forskjellige retninger, noe som gjør at man lett kan kjenne seg igjen i tekstene og alt han beskriver, og dette er vel kanskje noe av grunnen til at han treffer strengene i hjertet mitt ekstra hardt. 

Og så stemmen hans da, selvfølgelig!! Verdens nydeligste! Jeg er nesten helt sikker på at jeg kommer til å begynne å grine (iallfall kjempe med tårene) når han begynner å synge favorittsangen min! (Jeg håper bare at alt går bra, at ikke konserten blir avlyst, at han ikke kan synge pga lungebetennelse eller noe, for da er jeg helt sikker på at jeg kommer til å begynne å grine, da også!!).. Sippehøna!! hehe ;)


London calling, Baby! ;)

2 kommentarer:

Hanne sa...

Oooh! God tur!
Jeg var i London tidligere i år, for første gang som voksen., hihi. Dessverre ble jeg skikkelig syk, og fikk således ikke med meg stort. Ønsker meg derfor en slik miniferie neste år!
Nå er jo også Victorias Secret i London, enda en fristelse!

Vestfoldgirl sa...

Åhh jeg er ikke misunnelig!! Mamma og pappa har akkurat vært i London, de kom hjem på fredag. Jeg elsker London, har også bodd der 1 år...så jeg vil alltid tilbake. Det er min favorittby og særlig når det gjelder shopping!! Har sett de fleste severdigheter..men museer skal jeg innrømme at jeg ikke har vært mye innom i London. Håper du koser deg masse og den turen fortjener du virkelig!! Etter noen tøffe måneder, er det godt å komme bort litt og få sett favorittbandet ditt!! Håper konserten var bra!! :)
Sv: Så du traff typen på nettet ja! Jeg har også møtt noen fra nettet før...men det varte ikke. Så nå får jeg se hva det blir til...det blir ikke noe mer med han jeg var på date med. Han var for glad i alkohol, og jeg orker ikke det, for det kræsjer sånn med mine holdninger. Men jeg har en annen jeg skal møte en dag...så det er spennende!!